Innoveren in de logistieke sector

ABAB, drijvende kracht achter innovatie

Consumenten stellen steeds hogere eisen en technologische ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Innovatie biedt u als ondernemer in de logistieke sector de mogelijkheid uw concurrentiepositie te versterken, kosten te besparen en uw efficiency te vergroten. Maar welke keuzes maakt u? En wat zijn de risico’s? Onze experts ondersteunen u. Met kennis, ervaring én contacten.

Investeren in technologische ontwikkelingen

Blockchain, big-data analyse, Artificial Intelligence … de technologische ontwikkelingen in de logistieke sector gaan hard. En dat zorgt voor interessante kansen. Zo wordt de sector dankzij het toepassen van nieuwe technologieën betrouwbaarder en flexibeler; als ondernemer kunt u sneller en efficiënter reageren op schommelingen in vraag en aanbod. Daarnaast zorgen nieuwe technologieën ervoor dat u uw kosten kunt verlagen en uw efficiency vergroten. Innovatie is dus essentieel om voorop te blijven lopen. Maar het brengt ook vragen en risico’s met zich mee. Hoe ontwikkelt u een succesvolle businesscase? Welke strategie past hierbij? Wat is het rendement van uw investering? En hoe financiert u die? Onze experts hebben de antwoorden.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Mark Rebbens, senior relatiemanager, via telefoonnummer 013-4647226 of stuur Mark een e-mail

Investeren in duurzame keuzes

De logistieke sector heeft een enorme opgave als het om duurzaamheid gaat. En ook op dat vlak is innovatie onmisbaar. Alleen dankzij nieuwe vindingen, slimme toepassingen van bestaande technieken én voortvarend leiderschap kunt u succesvol duurzaam ondernemen. Want welke keuzes maakt u? En welke effecten hebben die op uw onderneming? Onze experts ondersteunen u graag bij het maken van de juiste investeringsbeslissing, het opstellen van een goede kosten-batenanalyse en het vinden van een passende financiering. 

Lees meer over duurzaam ondernemen in de logistieke sector.

Samenwerken in de supply-chain

Het delen van transportcapaciteit, het gezamenlijk gebruik van infrastructuur en samenwerking in de supply chain zijn belangrijke onderwerpen in de logistieke sector. Gaat u een samenwerking aan, dan is het wel zaak goede afspraken te maken. Helemaal als het grensoverschrijdende samenwerkingsverbanden betreft. En kiest u eigenlijk voor samenwerken of liever voor een fusie of overname? Wij helpen u bij het inzichtelijk maken van de consequenties van uw keuzes, het opstellen van de juiste documenten en het voldoen aan (inter)nationale wet- en regelgeving.

Kennis, ervaring én contacten

In welke fase u zich ook bevindt met uw bedrijf, ABAB beschikt over de benodigde kennis, ervaring én contacten om daadwerkelijk waarde toe te voegen aan uw organisatie. We leveren diensten in alle facetten van het ondernemen en bieden voor iedere bedrijfsstrategie en elk businessmodel binnen de logistieke sector een oplossing. Denk aan het ontwikkelen van een doordachte businesscase, het toetsen van uw plannen op financiële en technische haalbaarheid, het opstellen van financieringsplannen en het geven van advies over een go-to-marketstrategie.

Meer weten of een keer sparren?

Bij ABAB zijn we graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Mark Rebbens, senior klantadviseur, via telefoonnummer 013-4647226 of stuur Mark een e-mail

Whitepaper downloaden

Ondernemen in 2024

Download het whitepaper
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan