Personele oplossingen voor de logistieke sector

ABAB, expert voor personele vraagstukken

De logistieke sector kampt met grote uitdagingen als het om personeel gaat. En dat zal de komende jaren niet veranderen. Onze experts adviseren u graag over werkbare personele oplossingen. Van een doordacht werving- en selectiebeleid tot het vergroten van medewerkersparticipatie en het terugdringen van ziekteverzuim.

Tekort aan personeel in de logistieke sector

Net als in veel andere branches kampt ook de logistieke sector met een groot tekort aan gekwalificeerde medewerkers. De oorzaken zijn divers. Vergrijzing, onvoldoende jong talent, hoog ziekteverzuim, onaantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en een gebrek aan carrièremogelijkheden. Maar ook technologische ontwikkelingen zijn van invloed en vereisen nieuwe kennis en vaardigheden. Grote uitdagingen dus voor de logistieke sector, die vragen om praktisch oplossingen.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Mark Rebbens, senior relatiemanager, via telefoonnummer 013-4647226 of stuur Mark een e-mail

Investeren in werving en selectie

Het aantrekken van nieuw talent staat de komende jaren hoog op de agenda. Alle reden om uw werving- en selectietraject onderdeel te maken van een strategische personeelsplanning. Een goede strategische aanpak zorgt er namelijk voor dat u beter weet naar wat voor mensen u op zoek bent. Misschien kunt u minder ervaren krachten werven, door andere medewerkers te laten doorstromen? Om uw werving- en selectietraject te integreren in uw strategisch personeelsbeleid is het belangrijk om op tijd én met een kritische blik naar uw organisatie en personeel te kijken. Employer branding maakt hier overigens ook onderdeel van uit. Investeer in een goede bedrijfscultuur en zorg dat u te boek komt te staan als een werkgever waarvoor mensen graag willen werken. Uw eigen werknemers inzetten als ambassadeur helpt daarbij goed. Want wie kan er nu beter vertellen wat een goede werkgever u bent dan uw eigen personeel? Onze HX-adviseurs voorzien u graag van praktische tips om uw werving- en selectiebeleid te optimaliseren.

Investeren in duurzame inzetbaarheid

Het gemiddeld ziekteverzuim in de logistieke sector is met 12% hoog. De gestegen werkdruk en oplopende personeelstekorten door onder andere de vergrijzing liggen hieraan ten grondslag. Alle reden werk te maken van de duurzame inzetbaarheid van uw personeel. Denk aan het regelmatig voeren van ontwikkelgesprekken en het aanbieden van opleidingsprogramma’s. Het bevorderen van de gezondheid van uw medewerkers door aandacht voor ergonomie, een goede werk-/privébalans, flexibele werktijden en voldoende pauzes. En vergeet ook de mentale gezondheid van uw medewerkers niet. Bied sociale ondersteuning en zorg voor een veilige werkomgeving waarin medewerkers open en eerlijk met elkaar kunnen communiceren. Onze experts helpen u graag bij de inzet van de juiste middelen.

Investeren in medewerkersparticipatie

Om uw medewerkers aan uw bedrijf te binden, is het inzetten van medewerkersparticipatie een goede optie. Medewerkersparticipatie vergroot de betrokkenheid en motivatie van uw medewerkers. Het zorgt ervoor dat zij minder snel om zich heen gaan kijken, en dat leidt weer tot betere bedrijfsprestaties en een hogere waarde van uw bedrijf. Medewerkersparticipatie is niet alleen geschikt voor het binden, boeien en laten groeien van medewerkers. Het kan bijvoorbeeld ook een geschikt instrument zijn voor het aantrekken van nieuw talent.

Grensoverschrijdende arbeid

Veel ondernemers in de logistiek hebben te maken met grensoverschrijdende arbeid, en dus met de vaak complexe (inter)nationale wet- en regelgeving. Het zorgt voor veel vragen op het gebied van bijvoorbeeld sociale verzekeringen, fiscale verplichtingen, juridische afspraken en een goede beloningsstructuur. Dankzij onze Global Mobility Services hebben we alle expertise in huis voor de juridische en fiscale begeleiding bij grensoverschrijdende arbeid.

Meer weten of een keer sparren?

Bij ABAB zijn we graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Heeft u vragen over personele oplossingen in uw sector? Neem contact op met Mark Rebbens, senior relatiemanager, via telefoonnummer 013-4647226 of stuur Mark een e-mail

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan