Duurzaam ondernemen in de logistieke sector

ABAB, drijvende kracht verduurzaming

De logistieke sector werkt hard aan het verminderen van zijn ecologische voetafdruk. Maar welke keuzes daarvoor nodig zijn, verschilt per ondernemer. Kiest u voor verduurzaming van materieel? Werkt u aan schaalvergroting? Investeert u in verduurzaming van logistieke processen? En hoe zit het met de duurzame inzetbaarheid van uw personeel? Onze experts adviseren u graag.

Duurzaam investeren

Gaat u investeren, dan is dat een goed moment om te verduurzamen. Denk voor uw bedrijfspand aan duurzame materialen en energiebronnen, extra isolatie, energiezuinige apparatuur en efficiënte verlichtingssystemen. Allemaal duurzame keuzes waarmee u niet alleen uw CO2-uitstoot verlaagt, maar ook uw energierekening. Heeft u plannen om materieel aan te schaffen of te vervangen? Ook dan kunt u een verduurzamingsslag maken door te kiezen voor waterstof of elektrificatie. Keuzes die overigens niet alleen goed zijn voor het milieu. Het verlagen van uw footprint draagt ook bij aan de reputatie van uw bedrijf.

Verduurzamen brengt vaak wel vragen met zich mee. Onze experts adviseren u graag, bijvoorbeeld over het maken van de juiste investeringsbeslissing en het opstellen van een goede kosten-batenanalyse. En ook voor een passende financiering, zoals subsidie, banklening of risicodragend kapitaal beschikken we over de juiste knowhow en contacten.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Mark Rebbens, senior relatiemanager, via telefoonnummer 013-4647226 of stuur Mark een e-mail

Verduurzamen en schaalvergroting

Veel bedrijven in de logistieke sector hebben grote ondernemingen als klant. En die doen graag zaken met internationale leveranciers die niet alleen innovatief, maar ook duurzaam zijn. Om hieraan te kunnen voldoen is een bepaalde schaalgrootte nodig. Hoe kunt u anders investeren in het optimaliseren van uw beladingsgraad, routeoptimalisatie of elektrificatie van uw wagenpark?

Schaalvergroting wordt meer en meer noodzakelijk om duurzaam te kunnen ondernemen. Maar uitbreiding, groei of een overname vergen wel kapitaal. Die financiering wordt in toenemende mate gevonden bij investeringsmaatschappijen. Onze multidisciplinaire teams adviseren u graag over het zoeken naar geschikte bedrijven en de koop of verkoop van een onderneming. Daarnaast hebben we een breed netwerk met financiers en investeerders voor uw branche.

Duurzame inzetbaarheid personeel

Tegenwoordig is personeel het belangrijkste kapitaal van uw onderneming. Alleen met de juiste talenten kunt u uw bedrijf laten groeien. In de huidige krappe arbeidsmarkt investeren in een goed werving-en-selectiebeleid alleen is niet voldoende. Ook de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers vraagt om aandacht. Denk aan het opleiden van medewerkers en het bieden van goede carrièremogelijkheden. Kunt u ondersteuning gebruiken bij het opstellen van ontwikkelplannen, het voeren van loopbaangesprekken, het afnemen van assessments of het opstellen van duurzame functieprofielen? Onze experts adviseren u graag.

Lees meer over duurzame inzetbaarheid van uw personeel.

Meer weten of een keer sparren?

Bij ABAB zijn we graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Mark Rebbens, senior relatiemanager, via telefoonnummer 013-4647226 of stuur Mark een e-mail

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan