Zes vragen over het Pensioenakkoord

7 juni 2022
Artikel

Tijdens het webinar 'Pensioenakkoord: de gevolgen voor uw onderneming' zijn veel vragen gesteld. Hieronder vindt u een overzicht van zes meest gestelde  vragen.

Portretfoto van Bart van de Wouw
Neem contact op met:
Bart van de Wouw Senior pensioenadviseur
Pensioenakkoord in blokken opgebouwd

Ik heb een onderneming met maar vier werknemers. Raakt het pensioenakkoord mij ook?

Ja. Als er een pensioentoezegging aan de werknemers is gedaan, dan raakt het pensioenakkoord ook uw onderneming.

Kan ik de pensioentoezegging aan mijn werknemers wijzigen/beëindigen om de verhoging van de pensioenlast te voorkomen?

De pensioentoezegging is een secundaire arbeidsvoorwaarde en alleen met instemming van de werknemer te wijzigen. Bij beëindiging van de pensioentoezegging zal de werknemer en zijn/haar partner voor akkoord moeten tekenen, waarbij u als werkgever (cijfermatig) moet laten zien waar afstand van gedaan wordt. De ervaring leert dat er veel werknemers niet akkoord gaan.

Wij adviseren om tijdig met de werknemers / ondernemingsraad in gesprek te gaan over de gevolgen van het pensioenakkoord. Zo kunnen eventuele compensaties ook worden vormgegeven in andere arbeidsvoorwaarden.

Hoe kan ik de compensatiekosten, als gevolg van een verlaging van de pensioenopbouw door het pensioenakkoord, beperkt houden?

Door op tijd een impactanalyse te maken op de eigen pensioenregeling qua premiehoogte en pensioenopbouw, krijgt u inzicht in de gevolgen voor uw onderneming en werknemers. Vervolgens kunt u met de werknemers(organisatie) in gesprek gaan om te bekijken wat de opties zijn en of er gecompenseerd moet worden. Door de gevolgen inzichtelijk te maken is het makkelijker om draagvlak onder de werknemers(organisatie) te krijgen.

Mijn pensioentoezegging is al een premieovereenkomst. De impact van het pensioenakkoord zal dan toch beperkt zijn?

Het pensioenakkoord gaat inderdaad uit van een premieovereenkomst als toezegging. Maar doordat er gekozen is voor een zelfde premie voor alle werknemers, ongeacht leeftijd, zullen nagenoeg alle premieovereenkomsten aangepast moeten worden. De impact is afhankelijk van het personeelsbestand en pensioentoezegging en zal per onderneming anders zijn.

De wijziging van de pensioenregeling wordt door de overheid opgelegd. Ik kan de pensioenregeling dan toch gewoon wijzigen?

De pensioentoezegging is een arbeidsvoorwaarde en deze kunt u niet eenzijdig aanpassen. Ook al wordt deze aanpassing door wetgeving of wijziging van fiscale regels veroorzaakt. Dan nog heeft u de toestemming van de werknemer nodig.

Wat kan ik nu al doen om de pensioenkosten verhoging door pensioenakkoord te beperken?

Er zijn zeker een paar mogelijkheden. U kunt hierbij denken aan het maximeren van de pensioenlast in de juridische documenten of de introductie van een gewijzigde pensioentoezegging voor nieuwe medewerkers. Of dit tot de mogelijkheden behoort is echter per onderneming verschillend en afhankelijk van het pensioencontract, personeelsbestand en toekomstige ontwikkelingen van het bedrijf. Als uw onderneming bij een verplicht pensioenfonds aangesloten is, zijn er op dit moment echter weinig tot geen mogelijkheden. Om te onderzoeken of er voor uw onderneming mogelijkheden zijn kunt u contact opnemen met de pensioenadviseurs van ABAB.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het pensioenakkoord? Neem contact op met Bart van de Wouw, senior pensioenadviseur, via telefoonnummer 013-4647287 of stuur Bart een e-mail.

Wilt u meer weten over het Pensioenakkoord? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Bart
Icoon invullen scan

Scan 'Pensioen en arbeidsongeschiktheid'

Bent u klaar voor de wijzigingen op het gebied van pensioen en arbeidsongeschiktheid?
Scan invullen
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan