Wijzigen pensioenregeling en rol ondernemingsraad

Portretfoto van Erwin Gram
Neem contact op met:
Erwin Gram Senior pensioenadviseur

De Wet toekomst pensioenen zorgt voor grote veranderingen op het gebied van pensioenen. Elke werkgever in Nederland wordt hierdoor geraakt. Ook u moet uw pensioenregeling aanpassen. Hoe betrekt u de ondernemingsraad (OR) of personeelsvertegenwoordiging bij het aanpassen van de pensioenregeling naar de nieuwe wetgeving?

Wat is de rol van de ondernemingsraad?

Bij een wijziging van de pensioenregeling naar aanleiding van de Wet toekomst pensioenen is betrokkenheid van de ondernemingsraad (OR) gewenst. Afhankelijk van de pensioenregeling heeft de ondernemingsraad instemmingsrecht of is de rol beperkt tot het afstemmen van de juiste communicatie met de deelnemers.

Stappenplan betrekken ondernemingsraad bij aanpassen pensioenregeling

Welke stappen moet u als werkgever zetten bij het aanpassen van de pensioenregeling en welke rol speelt de ondernemingsraad hierin? Met ons korte stappenplan, krijgt u direct inzicht hoe u hiermee om moet gaan. Moet u uw pensioenregeling inhoudelijk aanpassen? Schakel hierbij een van onze pensioenadviseurs in.

Download het stappenplan | Wijzigen pensioenregeling en de rol van de ondernemingsraad

Meer weten?

Wilt u ondersteuning bij het aanpassen van uw pensioenregeling? Neem contact op met Erwin Gram, senior pensioenadviseur, via telefoonnummer 013-4647286 of stuur Erwin een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Erwin
Portretfoto van Erwin Gram
Senior pensioenadviseur
Bel
013-4647286
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu