Wet toekomst pensioenen: Stappenplan naar een nieuw pensioencontract

Portretfoto van Bart van de Wouw
Neem contact op met:
Bart van de Wouw Senior pensioenadviseur

Sinds 1 juli 2023 is de Wet toekomst pensioenen van kracht. Dit zorgt voor grote veranderingen op het gebied van pensioenen. Elke werkgever in Nederland wordt hierdoor geraakt.

Pensioen opbouwen: de premieovereenkomst

De enige toegestane vorm van pensioen opbouwen, wordt de premieovereenkomst met een vast premiepercentage voor alle leeftijden. Met de premie wordt een persoonlijk pensioenvermogen opgebouwd, waaruit uw werknemer vanaf pensionering een pensioenuitkering ontvangt. Gegarandeerde pensioenregelingen, zoals de middelloonregeling, komen te vervallen.

Heeft u als werkgever een verzekerde regeling bij een verzekeraar of PPI? Dan is er geen tijd te verliezen, want het nieuwe pensioenstelsel staat voor de deur.

Stappenplan keuze verzekerde regeling

Welke stappen moet u als werkgever zetten en welke rol spelen uw medewerkers bij deze transitie? Download het stappenplan naar het nieuwe pensioencontract voor een duidelijk beeld van de te nemen stappen en op welk moment.

Download het stappenplan | Roadmap naar een nieuw pensioencontract

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Wet toekomst pensioenen en de verzekerde pensioenregeling of heeft u hulp nodig?  Neem contact op met Bart van de Wouw, senior pensioenadviseur, via telefoonnummer 013-4647287 of stuur Bart een e-mail.

Wilt u meer weten over de Wet toekomst pensioenen? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Bart
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan