Help medewerkers met een pensioengesprek

22 november 2023
Artikel

Hoe geeft u op een heldere manier uitleg over het pensioen? Met een persoonlijk pensioengesprek. U helpt medewerkers enorm als u zorgt voor uitleg over hun situatie en de keuzes die zij hebben. Waarom pensioengesprekken de financiële fitheid bevorderen van medewerkers.

Portretfoto van Petra Bitter
Neem contact op met:
Petra Bitter Pensioenadviseur
Pensioenadviseur legt pensioenregeling uit aan medewerker.

Financiële fitheid speelt een essentiële rol bij het bereiken van een stabiele toekomst. Een belangrijk onderdeel van financiële fitheid is het begrijpen van het pensioen en hoe dit bijdraagt aan een comfortabel leven na het werkzame leven. Door dit te faciliteren, geeft u medewerkers pensioeninzicht en zijn zij beter in staat weloverwogen keuzes te maken.

Een heldere visie op de toekomst

Veel werknemers ervaren pensioen als complex en ervaren soms zelfs onzekerheid. In een pensioengesprek kan kunnen zij vragen stellen, worden misvattingen opgehelderd en eventuele zorgen weggenomen. Hierdoor biedt u werknemers de mogelijkheid om een heldere visie op de persoonlijke financiële toekomst te ontwikkelen en daarbij passende keuzes te maken.

Maatwerkadvies voor individuele behoeften

Elke werknemer heeft unieke financiële doelen en behoeften. Pensioengesprekken bieden de mogelijkheid voor maatwerkadvies dat is afgestemd op hun persoonlijke situatie. Ze krijgen een beter inzicht in de pensioenopties die beschikbaar zijn. Het doel van een pensioengesprek is dat de werknemer zich beter voorbereid voelt en meer vertrouwen krijgt in de financiële toekomst: een betere financiële fitheid.

Bewustwording van de huidige financiële plaatje

Het startpunt in een pensioengesprek is het evalueren van het huidige pensioenplaatje. Samen met de werknemer stelt een pensioenadviseur vast of hij/zij op het juiste spoor zit om pensioendoelstellingen te behalen. De huidige situatie bepaalt in grote mate welke keuzes de werknemer het beste kan maken.

Het belang van pensioenplanning

Een pensioengesprek geeft ook inzicht in de pensioenplanning. Werknemers leren realistische doelen te stellen, een spaarstrategie te ontwikkelen en met mogelijke risico’s om te gaan. Met deze kennis kunnen zij tijdig starten met sparen. En profiteren zij van de kracht van rente-op-rente, waardoor het gewenst pensioenresultaat een realistisch doel wordt.

Investeren in uw werknemer

Wilt u als werkgever investeren in uw werknemers?  En vindt u het belangrijk om uw werknemers duurzaam inzetbaar te houden? Het faciliteren van pensioengesprekken vormt een belangrijk onderdeel van het totale arbeidsvoorwaardenbeleid ter bevordering van duurzame inzetbaarheid. De gesprekken zijn subsidiabel onder Maatwerksubsidie duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden.

Meer weten?

ABAB is graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Wilt u meer weten over wat de nieuwe pensioenwet voor uw werknemers betekent? Onze ervaren pensioenadviseurs vertellen u graag over de mogelijkheden. Neem contact op met Petra van Langevelde, pensioenadviseur, via telefoonnummer 013-4647255 of stuur Petra een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Petra
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan