Subsidiekansen voor verduurzaming tuinbouwbedrijven

Wilt u energie besparen in uw tuinbouwbedrijf of uw gewassen duurzaam beschermen? Dan komt uw investering mogelijk in aanmerking voor subsidie. 

Portretfoto van Dennis Timmermans
Neem contact op met:
Dennis Timmermans Consultant subsidies
Een glastuinbouwkas

Subsidie voor energiebesparende maatregelen

Met de subsidieregeling Energie-efficiëntie glastuinbouw (EG) stimuleert de overheid glastuinbouwbedrijven om te investeren in energiebesparende maatregelen. Doel is het verlagen van het energieverbruik en het verminderen van de CO2-uitstoot.De huidige openstelling richt zich specifiek op glastuinbouwondernemingen met glasopstanden. 

Glastuinbouwers kunnen subsidie aanvragen voor investeringen in verschillende categorieën. Het gaat om onder meer investeringen in een tweede energiescherm, een luchtbehandelingssysteem of hogedrukverneveling voor kaskoeling. U kunt 20% van de subsidiabele kosten vergoed krijgen met een minimum van € 2.500. De subsidie is nog opengesteld voor aanvragen tot vrijdag 28 juni 17.00 uur. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld, dus wacht niet te lang.

Subsidie voor duurzame gewasbescherming

Wilt u een bedrijfsmiddel aanschaffen om zo duurzaam mogelijk uw gewassen te beschermen? Dan kunt u een tegemoetkoming in de aanschafkosten krijgen uit de subsidieregeling voor geïntegreerde gewasbescherming. Bijvoorbeeld voor bedrijfsmiddelen die ziekten, plagen en onkruiden op een niet-chemische manier bestrijden of bedrijfsmiddelen die vanggewassen direct vernietigen, maaien of kapotfrezen.  

De subsidie bedraagt 35% van de subsidiabele kosten. Het minimum subsidiebedrag is € 5.000, het maximum € 75.000. U kunt deze subsidie aanvragen van 20 tot en met 28 juni 2024. De beoordeling van de aanvragen vindt plaats op basis van loting. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over (de voorwaarden van) deze subsidieregelingen? Onze collega’s van Epiic helpen u graag. Neem voor meer informatie of hulp bij uw aanvraag contact op met Dennis Timmermans, consultant subsidies, via telefoonnummer 073-6465472 of stuur Dennis een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Dennis
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu