Familiebedrijven zijn uniek in hun dynamiek, waar familiewaarden en zakelijke belangen nauw verweven zijn. Echter, deze combinatie kan soms tot uitdagingen leiden. Hoe zorgt u ervoor dat familierelaties harmonieus blijven, terwijl het bedrijf floreert? Hoe vindt u het evenwicht tussen het behoud van familietradities en het nemen van zakelijke beslissingen? Het antwoord: werk aan een solide familiestatuut.

Wat is een familiestatuut? 

Hoe voorkomt u dat de continuïteit van uw familiebedrijf in gevaar komt? Daarvoor is het familiestatuut een handig instrument. Het familiestatuut vormt de ruggengraat van elk familiebedrijf en is een document dat de waarden, visie, doelen en afspraken van een familiebedrijf vastlegt. Het helpt om conflicten te voorkomen en de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Het biedt duidelijke richtlijnen over hoe beslissingen worden genomen, conflicten worden opgelost en welke waarden prioritair zijn. De adviseurs van ABAB helpen u bij het opstellen van een familiestatuut. 

Bij ABAB begrijpen we de nuances en complexiteiten van familiebedrijven. Met bijna honderd jaar ervaring in de sector, hebben we talloze families geholpen bij het opstellen van hun familiestatuten. Wij kennen de uitdagingen en kansen van familiebedrijven van binnenuit. 

Onze adviseurs nemen de tijd om uw bedrijf en familie echt te begrijpen. We voeren diepgaande gesprekken, faciliteren discussies en identificeren kernwaarden. Dit stelt ons in staat om een familiestatuut te creëren dat niet alleen solide is, maar ook past bij de unieke identiteit van uw familie en bedrijf. 

Bovendien stopt onze ondersteuning niet bij het opstellen van het familiestatuut. Wij helpen u bij het implementeren van het familiestatuut, zorgen voor regelmatige updates en zijn er voor u wanneer er veranderingen in de familie of het bedrijf plaatsvinden. 

Waarom kiezen voor ABAB? 

  • Diepgaande expertise. Onze ervaring met familiebedrijven is ongeëvenaard. Wij kennen de ins en outs van de sector en begrijpen de unieke uitdagingen waarmee u wordt geconfronteerd.
  • Persoonlijke aanpak.  Geen twee families of bedrijven zijn hetzelfde. We zorgen ervoor dat we uw specifieke behoeften begrijpen en diensten op maat leveren. 
  • Integrale ondersteuning. Van het opstellen tot het implementeren en bijwerken van uw familiestatuut, we zijn er bij elke stap om u te ondersteunen.

Meer weten?

Bij ABAB zijn we graag van betekenis. Wij helpen u om uitdagingen van uw familiebedrijf om te zetten in uitkomsten. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Wilt u meer weten over het familiestatuut en of dit ook voor uw familiebedrijf van belang kan zijn? Neem contact op met John Hopman, senior relatiemanager, via telefoonnummer 06-13134460 of stuur John een e-mail.

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu