Strategisch en duurzaam energiebeleid

Portretfoto van René Boots
René Boots Senior agrarisch bedrijfsadviseur

Op zoek naar alternatieve energiebronnen? Ontdek de voordelen van bijvoorbeeld windenergie. Zo bespaart u niet alleen energiekosten, maar draagt u ook bij aan een groenere toekomst.

Optimaliseer uw energieverbruik

De markten tuinbouw en agribusiness zijn sterk afhankelijk van energie. Denk aan het verwarmen van kassen, verlichting en irrigatie. Om kosten te besparen en de ecologische voetafdruk te verminderen, is een strategisch energiebeleid van groot belang. Steeds meer ondernemers kiezen dan ook voor duurzame energieoplossingen en geavanceerde technologieën om kosten te besparen en hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Een gratis adviesgesprek met onze specialist

Bij ABAB ondersteunen wij u bij het implementeren van een strategisch en duurzaam energiebeleid voor uw bedrijf.  Wilt u met een van onze adviseurs sparren over uw plannen? Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek in. Ontdek de mogelijkheden en haal het maximale uit uw energieverbruik met ABAB als partner. 

Duurzame energieoplossingen: stap naar een groenere toekomst

Bij ABAB begrijpen we de waarde van duurzame energieoplossingen voor uw bedrijf. Zo worden zonne-energie en biomassa steeds vaker ingezet door tuinders om elektriciteit op te wekken voor verschillende toepassingen. Daarnaast is windenergie een interessante optie. Denk aan een erfwindmolen, Aeromine windgenerator, (klein) windmolenpark of andere windalternatieven. 

Efficiënt energiegebruik: besparen en optimaliseren

Bij ABAB geloven we ook in efficiënt energiegebruik. Door energiebesparende technologieën te omarmen, zoals LED-verlichting en geavanceerde klimaatregelsystemen kunt u aanzienlijk besparen op energiekosten. Bovendien helpen energieopslagtechnologieën, u overtollige energie op te slaan, zodat u deze op een later tijdstip kunt gebruiken. Met deze innovaties bent u minder afhankelijk van niet-hernieuwbare bronnen en draagt u bij aan een groenere toekomst. 

Energiebesparingsplicht

Energie-efficiënter ondernemen is niet geheel vrijblijvend. Zo moeten grootverbruikers van energie in Nederland vanaf 1 juli 2023 voldoen aan de energiebesparingsplicht. Heeft u volgens de overheid niet voldoende geïnvesteerd? Dan kan het zijn dat u verplicht moet investeren in het verduurzamen van uw bedrijf met extra energiebesparende maatregelen.

Wij denken graag met u mee

Bij ABAB zijn we graag van betekenis en we denken met u mee. Een duurzaam en strategisch energiebeleid is een mooie manier om kosten én energie te besparen. Er zijn echter veel aspecten om rekening mee te houden. Onze specialisten adviseren u graag bij het opstellen en uitvoeren van uw plannen. Neem voor meer informatie contact op met René Boots, agrarisch bedrijfsadviseur, via telefoonnummer 06-10944040 of stuur René een e-mail.

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu