Familiebedrijven leveren al eeuwenlang een aanzienlijke bijdrage aan de wereldeconomie. In een familiebedrijf komen familiebanden, waarden en tradities samen in de bedrijfsvoering. Het draait dus voortdurend om het vinden van evenwicht tussen familiewaarden en zakelijke belangen. Een unieke vorm van ondernemerschap. Samen geven we vorm aan de toekomst van uw familiebedrijf.

ABAB en uw familiebedrijf

ABAB heeft bijna honderd jaar ervaring, expertise en kennis van uw sector. Wij begrijpen de specifieke uitdagingen die familiebedrijven in de tuinbouw tegenkomen en wij helpen u om uw uitdagingen om te zetten in uitkomsten. 

Onze ervaren adviseurs staan voor u klaar om uw specifieke uitdagingen aan te pakken, de continuïteit van uw bedrijf te waarborgen en uw familiebelangen te beschermen. Samen geven we vorm aan de toekomst van uw familiebedrijf. Wij ondersteunen en adviseren u graag op het gebied van:

Familiestatuut

Een familiestatuut vormt de basis voor het creëren van evenwicht tussen familiewaarden en zakelijke belangen. Onze adviseurs helpen u bij het opstellen en implementeren van een familiestatuut om zo de structuur en de processen binnen uw familiebedrijf te regelen.

Strategisch advies 

Samen met u formuleren we een strategie voor een succesvolle toekomst van uw bedrijf en ondersteunen we u bij de implementatie ervan, waarbij we rekening houden met de unieke identiteit van uw familiebedrijf. 

Vermogensstructurering en -bescherming

Het beschermen en structureren van uw vermogen is van groot belang voor de continuïteit van uw familiebedrijf. Onze experts adviseren u op het gebied van vermogensstructurering, waarbij we kijken naar aspecten zoals eigendoms- en zeggenschapsverhoudingen, fiscale optimalisatie en assetbescherming. Met behulp van passende instrumenten en strategieën zorgen we ervoor dat uw vermogen op de juiste manier wordt gestructureerd en beschermd.

Financiële planning

Welke wensen heeft u voor de toekomst? Wellicht wilt u eerder stoppen met werken of uw bedrijf overdragen aan uw kinderen? Onze financiële planners helpen u om deze wensen ook daadwerkelijk te realiseren. Onze adviseurs helpen u bij het opstellen van een gedegen financieel plan dat rekening houdt met zowel de zakelijke als de persoonlijke aspecten van uw leven. We analyseren uw huidige financiële situatie, identificeren kansen en risico's en bieden advies op maat om uw financiële doelen te realiseren.

Estate planning

Onze estate planners adviseren u over het zorgvuldig plannen en overdragen van uw vermogen aan de volgende generatie. We zorgen ervoor dat uw vermogen op de meest efficiënte manier wordt overgedragen, waarbij we rekening houden met fiscale en juridische aspecten. Met een goed doordachte estate planning kunt u de continuïteit van uw familiebedrijf waarborgen en uw nalatenschap beschermen.

Bedrijfsovername en bedrijfsopvolging

Het proces van bedrijfsovername, bedrijfsopvolging en bedrijfsoverdracht is complex en vereist een zorgvuldige planning en uitvoering. Onze adviseurs hebben ruime ervaring in het begeleiden van familiebedrijven bij deze belangrijke transities. We helpen u bij het opstellen van een gedetailleerd plan, identificeren geschikte opvolgers en ondersteunen u bij de overdracht van eigendom en zeggenschap. Met onze expertise zorgen we ervoor dat de overgang soepel verloopt en de continuïteit van uw familiebedrijf gewaarborgd blijft.

Noodopvolgingsplan

Wat als zich een acute situatie voordoet binnen uw onderneming, met u als ondernemer, uw personeel of bijvoorbeeld uw teelt? Hoe waarborgt u dan de continuïteit van uw onderneming? Zorg dat u en uw familie zijn voorbereid met een noodopvolgingsplan. Onze adviseurs helpen u bij het opstellen van een gedegen noodopvolgingsplan, waarbij we scenario's identificeren, geschikte opvolgers aanwijzen en de juiste procedures vastleggen. 

(Levens)testament, huwelijkse voorwaarden en samenlevingscontract

Op het gebied van familierecht bieden we ondersteuning bij het opstellen van (levens)testamenten, huwelijkse voorwaarden en samenlevingscontracten. Deze juridische documenten zijn van groot belang om de belangen van u en uw familieleden te beschermen. Onze juristen begeleiden u bij het opstellen van deze documenten, waarbij we rekening houden met uw specifieke wensen en omstandigheden. We zorgen ervoor dat uw vermogen en bedrijfsbelangen op de juiste manier worden vastgelegd en beschermd.

Mediation

Conflicten binnen een familiebedrijf kunnen de bedrijfsvoering en familierelaties sterk beïnvloeden. Onze mediators bieden ondersteuning bij het oplossen van geschillen en het herstellen van de communicatie tussen familieleden. Wij bevorderen de dialoog en we zoeken naar oplossingen die recht doen aan de belangen van alle betrokken partijen. Mediation helpt u om conflicten constructief aan te pakken en de harmonie binnen uw familiebedrijf te herstellen.

Meer weten?

Bij ABAB zijn we graag van betekenis. Ons team tuinbouw business staat klaar om u daarbij te ondersteunen. We delen graag onze kennis, bieden advies en zorgen voor inzicht. Neem contact op met John Hopman, senior relatiemanager, via telefoonnummer 077-3217719 of stuur John een e-mail.

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu