Meer inzicht in uw bedrijf, ook in tijden van crisis

22 september 2022
Artikel

De tuinbouwsector gaat door een zware periode. De gasprijzen zijn extreem hoog en door de oorlog in Oekraïne is de afzet naar Rusland en Oekraïne weggevallen. Maar wat is de invloed van dit alles op uw bedrijf? Heeft u dat goed in beeld?

Portretfoto van Eric Flinterman
Eric Flinterman Relatiemanager tuinbouw
Inzicht in uw tuinbouwbedrijf

De stijging van de gasprijzen heeft enorme gevolgen voor glastuinbouwers. Ondernemers krijgen te maken met extra kosten die kunnen oplopen tot enkele honderdduizenden euro’s per maand. De glastuinbouwsector is immers verantwoordelijk voor negen procent van het totale gasverbruik in Nederland. Verwarming en verlichting vormen voor deze ondernemers de grootste kostenpost. De prijzen van groenten en fruit zullen daardoor ook voor de consument gaan stijgen.  

Veel tuinders overwegen te stoppen met het telen van bepaalde producten of deze niet meer te belichten om zo elektriciteit te besparen. Anderen denken erover om hun bedrijf te sluiten of dreigen failliet te gaan. 

Strategische Risicoscan: continu overzicht en inzicht

In al deze gevallen is het belangrijk om continu inzicht te hebben in hoe uw bedrijf ervoor staat. ABAB ontwikkelde daarom de Strategische Risicoscan voor ondernemers. Dat is een periodieke controle van het bedrijf op alle aspecten van de bedrijfsvoering. Uw relatiemanager gaat met u in gesprek om te inventariseren wat er speelt binnen uw bedrijf. Vervolgens schakelt hij, afhankelijk van uw situatie, de juiste specialist in. Wilt u de structuur van uw bedrijf veranderen? Dan komt er een jurist in beeld. Overweegt u in het buitenland te gaan ondernemen? Dan wordt er ook een belastingadviseur bij betrokken. Zoekt u naar alternatieve financieringsmogelijkheden, dan kunnen onze corporate finance adviseurs u hierbij helpen.

De projectleider vanuit ABAB neemt alle aspecten met u door. Waar staat u nu? Waar wilt u over vijf jaar staan? Wat zijn uw plannen? Op basis daarvan leveren wij maatwerkadvies.  

Meer informatie of advies

U wilt de continuïteit van uw bedrijf op de langere termijn waarborgen. Deze Strategische Risicoscan kan u daarbij helpen. Door nu in kaart te brengen wat er speelt, kunt u direct ingrijpen bij gebeurtenissen die effect hebben op uw bedrijfsvoering. Wacht niet tot u onderneming in een acute crisissituatie komt, maar pak dit zo snel mogelijk op.

Bij ABAB zijn we graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Neem voor meet informatie contact op met Eric Flinterman, senior relatiemanager tuinbouw, via telefoonnummer 073-6465419 of stuur Eric een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Eric
Portretfoto van Eric Flinterman
Relatiemanager tuinbouw
Bel
073-6465419
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu