Houden mensen nog van bloemen?

26 oktober 2022
Blog

Of mensen nog houden van bloemen? Volgens Arjen Lubach niet. In zijn Avondshow nam hij de sierteeltsector op de hak. Over zijn satire wordt veel gesproken en iedereen heeft er wel een mening over. Maar dat is zinloos! Het gaat er juist om wat we ermee doen.

Portretfoto van Eric Flinterman
Neem contact op met:
Eric Flinterman Relatiemanager tuinbouw
bloemen

Hoe gaan we in de aanval? Wat zijn onze acties? Mooie verhalen, Kom in de Kas en reclames voor bloemen en planten zijn niet meer genoeg. Feiten gaan het verschil maken. Het beschikken over uw eigen footprint en die van de schakels voor en na u, is bepalend voor een license to produce.

We kunnen natuurlijk naar iedereen blijven wijzen: de politiek, de retail of Arjen Lubach. Maar met wijzen gaan we het niet winnen. U heeft als teler immers het grootste aandeel in de footprint van een bosje bloemen of een plant. Een footprint-berekening geeft inzicht en biedt gerichte kansen voor het verlagen van de footprint.

Onderscheidend vermogen

Dit is nu eenmaal het speelveld waarin we nu ondernemen. Het voelt in eerste instantie niet fijn om weer van alles te moeten en steeds minder te mogen. Toch kan het ook weer leuk worden als u de footprint als onderscheidend vermogen benut. Dat is toch waar we continu naar op zoek zijn? Hoe blijf ik onderscheidend? Hoe voeg ik meerwaarde toe?

Inmiddels is er een handige Flori Footprint Tool om snel en doeltreffend inzicht te krijgen in uw footprint en die van de andere partijen in de keten. Laten we het zelf weer leuk maken, een ander gaat dat echt niet voor u doen. Mensen houden immers van bloemen en wij zorgen ervoor dat dit zo blijft!

Dit blog verscheen eerder op GoedemorgenSierteelt.

Meer weten?

Bij ABAB zijn we graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Wilt u hier eens over sparren? Neem contact op met Eric Flinterman, relatiemanager tuinbouw, via telefoonnummer 073-6465419 of stuur Eric een e-mail.

Lees al onze tuinbouwblogs.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Eric
Portretfoto van Eric Flinterman
Relatiemanager tuinbouw
Bel
073-6465419
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu