Ondernemer en adviseur in overleg over estate planning
Services

Estate planning en financiële planning

Ondersteuning en advies bij de planning van uw vermogen en nalatenschap

Onze adviseurs geven u advies over de planning van uw nalatenschap. Wij geven u de zekerheid dat uw vermogen fiscaal en juridisch goed wordt gestructureerd. Wij hebben vijftien estate planners in huis die beschikken over specialistische kennis en die u kunnen adviseren over de meest uiteenlopende gebieden.  Hierbij houden we rekening met uw persoonlijke situatie en voorkeur en de actuele wet- en regelgeving.

Financiële planning

Financiële planning is als het ware het samensmelten van financiële gegevens met uw persoonlijke wensen en doelen. Een financieel plan geeft inzicht en overzicht. En dat geeft (financiële) rust. In uw leven staat u soms voor grote beslissingen. Bijvoorbeeld de verkoop van uw bedrijf, het overdragen van vermogen aan uw kinderen of het stoppen met werken. Een financieel plan helpt u om keuzes te maken. Het geeft u inzicht en dat is nodig om beslissingen te kunnen nemen.

Huwelijkse voorwaarden

Met huwelijkse voorwaarden zorgt u voor een optimale vermogensplanning en -bescherming. Het kan in verschillende situaties verstandig voor u zijn om zulke voorwaarden op te stellen. Onze adviseurs begeleiden en adviseren u bij het opstellen en wijzigen van uw huwelijkse voorwaarden.

(Levens)testament

Onze adviseurs begeleiden en adviseren u bij het opstellen van een (levens)testament. Zij zijn op de  hoogte van wet- en regelgeving, kennen het erfrecht en zijn op de hoogte van de fiscale en juridische spelregels.

Schenkingsovereenkomsten

Er zijn diverse redenen om te schenken. U wilt uw kinderen een opstapje bieden, u wilt werken aan het toekomstperspectief van uw naaste of u wilt nu al alles goed geregeld hebben voor later. Onze adviseurs helpen u als ondernemer graag bij het vormgeven van uw schenkingen. Ook kunt u bij ons terecht voor uw aangifte schenk- en erfbelasting.

Verdeling nalatenschap

Onze adviseurs begeleiden u als ondernemer bij de afwikkeling en verdeling van de nalatenschap. Wij fungeren hierbij als onafhankelijk adviseur en vertalen het testament in begrijpelijke taal. 

Immigratie en emigratie

Voor een verhuizing van of naar het buitenland moet u als ondernemer veel regelen. Het is belangrijk om uw tijdig op een verhuizing voor te bereiden en u te verdiepen in het fiscale en rechtssysteem van het land waarnaar u verhuist. Onze adviseurs ondersteunen u hierbij.

Internationaal erfrecht

Woont u als ondernemer in het buitenland en heeft u bezittingen in het buitenland? Of woont u in Nederland, maar heeft u bezittingen in het buitenland? Dan is het niet altijd vanzelfsprekend, dat het Nederlands erfrecht op uw nalatenschap van toepassing is. Onze adviseurs estate planning ondersteunen en adviseren u.

Vermogensadvies bij opname in een zorginstelling

Onze adviseurs begeleiden en adviseren u over vermogensadvies bij een (toekomstige) opname in een verpleeghuis of verzorgingshuis en het beperken van uw eigen bijdrage WLZ/WMO.  

Meer informatie

Wilt u meer weten over de diensten van ABAB Estate planning? Neem contact op met René Scharroo, via telefoonnummer 040-2942603 of stuur René een e-mail.

 

Services

 • Financiële planning

  Financiële planning geeft inzicht in hoeverre uw doelen en wensen haalbaar zijn en hoe u ze kunt realiseren. Zo weet u waar u aan toe bent, nu en in de toekomst.
 • Huwelijkse voorwaarden

  Wij ondersteunen u bij het opstellen en wijzigen van uw huwelijkse voorwaarden.
 • (Levens)testament

  Onze adviseurs begeleiden en adviseren u bij het opstellen van een testament.
 • Schenkingsovereenkomsten

  Er zijn diverse redenen om te schenken. Wij helpen u graag bij het vormgeven van uw schenkingen.
 • Verdeling nalatenschap

  Wij begeleiden u als ondernemer bij de afwikkeling en verdeling van nalatenschap. Wij fungeren als onafhankelijk adviseur en vertalen het testament in begrijpelijke taal.
 • Vermogensadvies bij opname zorginstelling

  Wij begeleiden en adviseren u over vermogensadvies bij een opname in een verpleeghuis of verzorgingshuis.
 • Immigratie en emigratie

  Een verhuizing kan direct gevolgen hebben voor uw vermogen. Wij beperken financiële risico’s voor u en stellen uw vermogen veilig.
 • Internationaal (erf)recht

  Wij begeleiden en adviseren u bij toepassing internationaal (erf)recht op uw vermogen.
Whitepaper downloaden

Schenken in 2022

Download het whitepaper
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan