Subsidie Logistiek

De overheid wil dat de Topsector Logistiek Europees marktleider wordt in de aansturing van logistieke stromen over land en water. Om dit te realiseren moet ons land een internationale toppositie bereiken in het afwikkelen van goederenstromen, een ketenregisseur zijn van (inter)nationale logistieke activiteiten en een aantrekkelijk innovatie- en vestigingsklimaat bieden voor het verladende en logistieke bedrijfsleven. De overheid biedt ondersteuning met diverse subsidiemogelijkheden. 

Portretfoto van Roy Hoven
Roy Hoven Manager Subsidiefocus

Wilt u weten waar uw kansen liggen? De consultants van Subsidiefocus adviseren u graag. We beschikken over uitgebreide kennis van de subsidiemogelijkheden die er zijn én weten wat er in uw sector speelt. Hierdoor kunnen wij subsidiekansen vroegtijdig signaleren en optimaal benutten.

Energie-investeringsaftrek (EIA) 

De Nederlandse overheid wil ondernemers met fiscale investeringsregelingen stimuleren om te investeren in duurzame bedrijfsmiddelen. De Energie-investeringsaftrek (EIA) biedt voordeel bij de aanschaf van energiezuinige bedrijfsmiddelen. Alle investeringen die in aanmerking komen voor fiscaal voordeel staan op de Energielijst die de overheid jaarlijks publiceert.

Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Vamil

De Nederlandse overheid wil ondernemers met fiscale investeringsregelingen stimuleren om te investeren in duurzame bedrijfsmiddelen. De Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) bieden u fiscaal voordeel op milieuvriendelijke duurzame investeringen. Alle investeringen die in aanmerking komen voor fiscaal voordeel staan op de Milieulijst die de overheid jaarlijks publiceert.

SLIM

Wilt u investeren in de ontwikkeling van uw medewerkers en dus in uw onderneming? Dan is de SLIM-subsidie interessant. Doel van de regeling is het stimuleren van 'een leven lang leren'. Het subsidieprogramma ondersteunt diverse activiteiten: van het schrijven een opleidingsplan tot het verkrijgen van loopbaanadviezen.

Praktijkleren

Biedt u als werkgever een praktijkleerplaats aan? Dan is de subsidieregeling praktijkleren mogelijk interessant voor u. De subsidie is bedoeld als tegemoetkoming in de kosten voor de begeleiding van een leerling, deelnemer, student of promovendus.

Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE++)

De subsidieregeling SDE++ (Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie) moet een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot met 49% in 2030. Naast hernieuwbare energie richt de verbrede regeling zich daarom ook op investeringen in CO2-reductie.

Wet Bevordering Speur- & Ontwikkelingswerk (WBSO)

Met de fiscale stimuleringsregeling Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) vergoedt de Nederlandse overheid een deel van de loonkosten en overige kosten en uitgaven voor de ontwikkeling van producten, processen of programmatuur & technisch wetenschappelijk onderzoek. Wilt u uw financiële lasten van research and development (R&D-) projecten verlagen en voert u de R&D-werkzaamheden zelf als onderneming uit? Dan is de WBSO-regeling interessant voor u.

Meer informatie

Wilt u meer weten over deze stimuleringsmaatregelen of andere subsidiekansen voor uw onderneming? Neem contact op met Roy Hoven, manager innovatie, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Roy een e‑mail

Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden in de sector Logistiek? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Roy
Portretfoto van Roy Hoven
Manager Subsidiefocus
Bel
073-6465475
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan