Samen hebben we het ESF-project tot een goed einde gebracht

Als interim HR-manager houdt Tomas de Rooij zich vaak bezig met projecten gericht op het verbeteren van duurzame inzetbaarheid van personeel. Afgelopen jaar werd een van zijn projecten voor het eerst met ESF-subsidie uitgevoerd. Voor Tomas een nieuwe ervaring, maar dankzij de hulp van Epiic heeft hij het project goed kunnen afronden.

In gesprek met:
Tomas de Rooij, HR Business Driven
RNF

Impact personeelIn 2015 besluit Tomas de Rooij zakelijk het roer om te gooien. Nadat hij vader geworden is en graag meer tijd wil voor zijn gezin zegt hij zijn vaste baan vaarwel en start hij als zelfstandig interim HR-manager. Hij doet een aantal mooie klussen en komt in 2018 bij RNF uit Drunen terecht. De oprichters van RNF zijn echte ondernemers. In 1997 starten ze met de verkoop van private label schoenen. In de jaren erna breiden ze hun activiteiten, mede via overnames, in razend tempo uit. Het leidt ertoe dat ook het aantal medewerkers hard groeit. En dat heeft impact op de organisatie.

Medewerkers vragen onderhoudTomas de Rooij blikt terug. “Toen ik bij RNF kwam, was er al interesse om aan de slag te gaan met de duurzame inzetbaarheid van het personeel. De mogelijkheid om hiervoor ESF-subsidie aan te vragen, vormde een mooie aanleiding voor het bedrijf. Door een overname kwam het project tijdelijk stil te liggen. Maar toen we aan de gang gingen met de integratie van de verschillende organisaties werd duurzame inzetbaarheid weer een belangrijk thema.” Het ESF-project draaide om een aantal onderwerpen, waaronder het bevorderen van de leercultuur, het bevorderen van de interne mobiliteit en het verlagen van werkstress. Bij RNF vonden ze het belangrijk deze zaken aan te pakken. Tomas: “Het is echt van belang om goed met je mensen om te gaan. Machines krijgen elk jaar een beurt en die aandacht vragen je medewerkers ook. Je personeel is het kapitaal van je onderneming.”

Geen enkele inhoudelijke vraagTijdens en na afloop van het project had Tomas regelmatig contact met Epiic. En dat niet alleen omdat Epiic de aanvraag van de ESF-subsidie verzorgde. De regeling, die 50% van de loonkosten van een externe adviseur vergoedt, kent strenge richtlijnen op het gebied van de administratie en vastlegging van de uitgevoerde werkzaamheden. Voldoe je hier niet aan, dan wordt de subsidie niet toegekend. Tomas licht toe: “Ik heb vooral gestruggeld met de urenverantwoording op de facturen en het opstellen van de rapportage. De juiste woordkeuze is bijvoorbeeld heel belangrijk. Zeker toen de deadline in beeld kwam, had ik een hotline met Johan van de Vijver van Epiic. Hij heeft me echt geholpen, o.a. door suggesties en feedback te geven hoe ik de rapportage het beste kon opstellen. Op basis daarvan kon ik dan weer aanpassingen doen. Johan bleef altijd rustig en heeft me echt sturing gegeven. Het heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat we geen enkele inhoudelijke vraag gekregen hebben over mijn eindverantwoording.”

Goed afgerondRNF heeft de subsidie inmiddels toegekend gekregen. En ook het project zelf is goed afgerond. Tomas kan tevreden terugkijken: “Ik heb nog steeds goed contact met RNF en het is mooi te zien dat het project zichtbaar resultaat gehad heeft. Er is een fijne, nieuwe werkomgeving ontstaan waarbinnen iedereen meer in zijn kracht staat. RNF heeft er echt de vruchten van geplukt.”

Meer informatie

Wilt u meer weten over de ESF-subsidie? Neem contact op met Roy Hoven, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Roy een mail.

Wilt u meer weten over de ESF-subsidie? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Roy
Portretfoto van Roy Hoven
Directeur Epiic
Bel
073-6465475
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan