Subsidieregeling voor innovatieve bedrijven in topsectoren

Nederland is een voorloper op het gebied van innovatie. Maatschappelijke vraagstukken als vergrijzing, duurzaam produceren, verantwoorde voedselketens en schone energie zijn van invloed op deze positie. Belangrijke vraagstukken die ook voor uw bedrijf gelden. Om voorloper te blijven, moet u zich richten op kennisontwikkeling en innovatie. Maar dit kost geld. Wist u dat de Nederlandse overheid subsidie beschikbaar stelt?  

Portretfoto van Roy Hoven
Neem contact op met:
Roy Hoven Directeur Epiic
lassen

Topsectoren in Nederland

De Nederlandse overheid heeft tien sectoren aangewezen waarin Nederland excelleert ten opzichte van andere wereldspelers. Gekeken is naar de prestaties op het gebied van kennis en innovatie. De topsectoren zijn; Agri & Food, Chemie, Creative industrie, Energie, High Tech Systemen en Materialen, Logistiek, Life science & Health, Tuinbouw en Uitgangsmaterialen, Water & Maritiem en ICT. Alle organisaties die aan innovatie en kennisontwikkeling doen binnen één van deze topsectoren, kunnen aanspraak maken op subsidie. 

Voorsprong

Er staat één gemeenschappelijk doel centraal in het topsectorenbeleid: voorsprong op de concurrentie (uit andere landen)  Hiervoor is samenwerking tussen het bedrijfsleven, overheden, maatschappelijke organisaties en onderzoekscentra een belangrijk aspect. Het topsectorenbeleid, dat is samengesteld door mensen uit de sector, stimuleert de innovatie en kennisontwikkeling, die voor de voorsprong in die sector van belang is.

Subsidieregeling voor innovatiestimulering

De subsidieregeling mkb- innovatiestimulering regio en topsectoren (MIT) is een mooi voorbeeld van een subsidieregeling met het topsectorenbeleid als leidraad. De MIT-regeling is bedoeld voor mkb-bedrijven die onderzoek willen doen naar de potentie en risico’s van een nieuw te ontwikkelen innovatief product, dienst of proces. Daarnaast is er binnen de regeling ruimte voor bedrijven die willen samenwerken met andere bedrijven om zo samen te komen tot innovatieve oplossingen. Binnen de MIT-regeling staan de thema’s die binnen de topsectoren zijn gedefinieerd, centraal. 

Valt uw organisatie binnen een van de topsectoren en richt u zich op innovatie? Dan bieden verschillende subsidies kansen voor uw onderneming. Meer weten? De consultants van Epiic (dochteronderneming van ABAB) kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden. Neem contact op met Roy Hoven, manager Epiic, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Roy een e-mail.

Wilt u meer weten over het aanvragen van subsidie? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Roy
Portretfoto van Roy Hoven
Directeur Epiic
Bel
073-6465475
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan