Investeren in de ontwikkeling van uw personeel met de SLIM-regeling

28 oktober 2020
Artikel

Gemotiveerd, bekwaam en gezond personeel is één van de belangrijkste factoren voor het succesvol voortbestaan van een bedrijf. Als ondernemer is het echter niet eenvoudig om uw personeel op de juiste manier te ondersteunen, zodat ze het best uit zichzelf kunnen halen op het gebied van opleiding en ontwikkeling. De Stimuleringsregeling Leren en Ontwikkelen in het mkb (SLIM) brengt daar verandering in.

Portretfoto van Marcel van Dartel
Marcel van Dartel Directeur Salaris- en Personeelsdiensten
Investeren in de ontwikkeling van uw personeel met de SLIM-regeling

Wie komt in aanmerking?

Met deze regeling wil het kabinet leren en ontwikkelen van personeel in het mkb stimuleren. Alle mkb-ondernemers kunnen deelnemen aan het nieuwe programma. Voor ondernemers actief in de landbouw, horeca en recreatiesector geldt dat ook grootbedrijven mogen deelnemen en dat meedoen als samenwerkingsverband ook een optie is.

Als deelnemer van een samenwerkingsverband kunnen naast twee mkb-bedrijven ook werkgevers- en werknemersverenigingen, onderwijsinstellingen en een O&O- fonds (een stichting die door sociale partners bestuurd wordt) meedoen.

Voor welke activiteiten kunt u subsidie krijgen?

Het SLIM-programma kent een brede opzet. Voor de volgende activiteiten kunt u subsidie aanvragen:

  • Het doorlichten van de onderneming, resulterend in een opleidings- of ontwikkelplan gericht op het inzichtelijk maken van de scholingsbehoefte vanuit het perspectief van de onderneming;
  • Het verkrijgen van loopbaan- of ontwikkeladviezen voor werknemers;
  • Het ondersteunen en begeleiden bij het ontwikkelen of invoeren van een methode die werknemers in het bedrijf stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk.

SLIM aanvragen

De SLIM-subsidie kent in 2021 verschillende openstellingen. Mkb-ondernemers kunnen subsidie aanvragen van:

  • 2 maart - 31 maart;
  • 1 september- 30 september.

Grootbedrijven uit de horeca-, recreatie- en landbouwsector en samenwerkingsverbanden in het mkb kunnen in 2021 subsidie aanvragen van:

  • 1 juni - 30 juni.

Begeleiding

Onze P&O-adviseurs kunnen u succesvol begeleiden bij het opzetten van de activiteiten die voor de SLIM-regeling in aanmerking komen. Zo kunnen zij u helpen bij het ontwikkelen van een opleidings- of ontwikkelplan en loopbaan- of ontwikkeladviezen voor uw medewerkers. Ook hebben zij ervaring met het implementeren van een methode om uw medewerkers te stimuleren in hun ontwikkeling. De kosten van een externe adviseur komen alleen in aanmerking voor de subsidie als de opdrachtwaarde tenminste € 5.000 bedraagt. Het uurtarief van een externe adviseur mag maximaal € 125 zijn.

Meer weten?

Wilt u deelnemen aan de SLIM-regeling? Neem dan voor de subsidie-aanvraag contact op met de consultants van Subsidiefocus. Wilt u meer weten over wat onze P&O-adviseurs voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met Marcel van Dartel, directeur Salaris- en Personeelsdiensten via telefoonnummer 013-4647125 of stuur Marcel een mail.

Wilt u meer weten over uw subsidiemogelijkheden? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Marcel
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan