Investeren in de ontwikkeling van uw personeel met de SLIM-regeling

15 december 2020
Artikel

Gemotiveerd, bekwaam en gezond personeel is een van de belangrijkste factoren voor het succes van uw bedrijf. Als ondernemer is het echter niet eenvoudig om uw personeel zo te ondersteunen, dat zij het beste uit zichzelf kunnen halen. De Stimuleringsregeling Leren en Ontwikkelen in het mkb (SLIM) brengt daar verandering in.

Portretfoto van Corry Verhoeven
Neem contact op met:
Corry Verhoeven Senior adviseur personeelsmanagement
Investeren in de ontwikkeling van uw personeel met de SLIM-regeling

Wie komt in aanmerking voor deze subsidie?

Met de SLIM-regeling wil het kabinet leren en ontwikkelen van personeel in het mkb stimuleren. Alle mkb-ondernemers kunnen deelnemen aan het nieuwe programma. Voor ondernemers actief in de landbouw-, horeca- en recreatiesector geldt dat ook grootbedrijven een aanvraag kunnen doen. Daarnaast kunnen samenwerkingsverbanden  aanspraak maken op de regeling. Zo'n samenwerkingsverband bestaat uit minimaal twee mkb-bedrijven, eventueel aangevuld met werkgevers- en werknemersverenigingen, onderwijsinstellingen of een O&O- fonds (een stichting die door sociale partners bestuurd wordt).

Voor welke activiteiten kunt u subsidie krijgen?

Het SLIM-programma kent een brede opzet. Voor de volgende activiteiten kunt u subsidie aanvragen:

  • Het doorlichten van de onderneming, resulterend in een opleidings- of ontwikkelplan. Dit plan moet inzichtelijk maken wat de scholingsbehoefte vanuit het perspectief van de onderneming is.
  • Het verkrijgen van loopbaan- of ontwikkeladviezen voor werknemers.
  • Het bieden van ondersteuning bij het ontwikkelen of invoeren van een methode die werknemers in het bedrijf stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen.

SLIM-subsidie aanvragen

De SLIM-subsidie kent in 2021 verschillende openstellingen. Mkb-ondernemers kunnen subsidie aanvragen van 2 maart tot en met 31 maart en van 1 september tot en met 30 september. Grootbedrijven uit de horeca-, recreatie- en landbouwsector en samenwerkingsverbanden in het mkb kunnen subsidie aanvragen van 1 juni tot en met 30 juni.

Begeleiding door onze hr-adviseurs

Onze hr-adviseurs kunnen u succesvol begeleiden bij het opzetten van activiteiten die voor de SLIM-regeling in aanmerking komen. Zo kunnen wij u helpen bij het ontwikkelen van een opleidings- of ontwikkelplan en loopbaan- of ontwikkeladviezen voor uw medewerkers. Ook hebben wij ervaring met het implementeren van een methode om uw medewerkers te stimuleren in hun ontwikkeling.

De kosten van een externe adviseur komen alleen in aanmerking voor de subsidie als de opdrachtwaarde ten minste € 5.000 bedraagt. Het uurtarief van een externe adviseur mag maximaal € 125 zijn.

Meer weten?

Wilt u weten wat onze hr-adviseurs voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Marcel van Dartel, directeur Salaris- en Personeelsdiensten via telefoonnummer 013-4647125 of stuur Marcel een mail.

Wilt u deelnemen aan de SLIM-subsidieregeling? Neem dan voor de subsidieaanvraag contact op met de consultants van Subsidiefocus.

Wilt u meer weten over uw subsidiemogelijkheden? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Corry
Portretfoto van Corry Verhoeven
Senior adviseur personeelsmanagement
Bel
06-51367591
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan