Onderscheid uzelf met een maatschappelijk verslag

21 januari 2023
Artikel

Publiceert uw onderneming al een maatschappelijk verslag? Het is een mooie manier om te laten zien welke stappen u zet om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. De specialisten van ABAB Audit & Assurance helpen u graag bij het opstellen ervan.

Profielfoto van Marco van der Voorden
Neem contact op met:
Marco van der Voorden Directeur Audit & Assurance
Maatschappelijk verslag

Wat is het belang van een maatschappelijk verslag?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) wordt steeds belangrijker. Inmiddels heeft bijna elk bedrijf aandacht voor circulair en duurzaam werken. En dat moet ook. Klanten verwachten dat u stappen zet op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en ook vanuit de politiek worden steeds vaker eisen gesteld. Op termijn betaalt investeren in MVO zich dan ook terug. Het is goed voor de uitstraling van uw bedrijf, zowel naar klanten als (toekomstige) werknemers. Uiteindelijk ziet u dit ook terug in uw winstcijfers.

Het is dus belangrijk om al uw activiteiten op het gebied van MVO uit te dragen. En dat doet u met een maatschappelijk verslag. Hiermee informeert u klanten en andere stakeholders over uw inspanningen.

Aandacht voor uw maatschappelijke verantwoordelijkheid

Het publiceren van een maatschappelijk verslag is niet verplicht. En juist daarom kunt u zich ermee onderscheiden ten opzichte van uw concurrenten. Wilt u weten hoe u een maatschappelijk verslag moet opstellen? Wilt u sparren over de toegevoegde waarde van uw onderneming op het gebied van MVO? Of wilt u weten welke onderwerpen u wel en niet opneemt in een maatschappelijk verslag? De specialisten van ABAB adviseren u graag.

Wat kan ABAB voor u betekenen?

De specialisten van ABAB Audit & Assurance hebben veel ervaring met maatschappelijke verslaglegging. Zij kunnen uw verslag kritisch controleren en de onderliggende data beoordelen. Begint uw bedrijf pas net met maatschappelijk verantwoord ondernemen? Ook dan helpen onze specialisten u graag op weg bij het schrijven van een maatschappelijk verslag.

Neem voor meer informatie of advies contact op met Marco van der Voorden, directeur Audit & Assurance, via telefoonnummer 013-4647259 of stuur Marco een e-mail

Wilt u meer weten over het maatschappelijk verslag? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Marco
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu