Business Development

U bent druk met uw bedrijf. Tegelijkertijd verandert de wereld om u heen. Maar hoe bepaalt u nu de keuzes voor morgen en overmorgen? Waar bevinden zich nieuwe zakelijke kansen en mogelijkheden voor uw organisatie? Onze adviseurs helpen u bij het succesvol in de markt zetten van producten en diensten. Samen met u zorgen wij dat plannen worden omgezet in concrete resultaten. Met praktisch en concreet bedrijfsadvies om uw doelen te bereiken.

Portretfoto van Bernard Oenema
Bernard Oenema Senior adviseur Business Development

Onze adviseurs strategie- en organisatieontwikkeling houden zich bezig met het kritisch observeren en analyseren van alle klant gerelateerde activiteiten om zo verbeteringen aan te brengen in het commerciële proces, nieuwe proposities uit te werken en nieuwe doelgroepen aan te spreken. Wij ondersteunen en adviseren u bij het ontdekken van nieuwe kansen, creëren van behoeften en ontwerpen van samenwerkingsstrategieën voor uw bedrijf om continue groei te bereiken. Elke fase vraagt om een andere aanpak. Samen met u maken wij het verschil, zodat u een grotere impact kunt maken, uw doelen kunt bereiken en grenzen kunt verleggen. 

Wat levert u dit op?

  • Zicht op nieuwe zakelijke kansen
  • Ontwikkeling van nieuwe markten en groter marktaandeel in bestaande markten
  • Realiseren van omzetgroei
  • Hoger rendement
  • Enthousiaste klanten

Salesmanagement-begeleiding

Onze bedrijfsadviseurs richten zich op drie elementen: personeel, processen en sales. Wilt u weten hoe u uw personeel, processen en sales naadloos op elkaar aan kunt laten sluiten? We adviseren u bij de juiste inrichting van uw salesteam op het gebied van medewerkers. Daarbij coachen wij het team en kunnen wij een gestandaardiseerd salesproces opstellen en bijhouden, met duidelijke stappen en doelstellingen die uw verkopers kunnen volgen. Ook brengen wij uw verkoopkansen in kaart en begeleiden wij het team van prospect tot klant.

Soms heeft u de behoefte om uw plannen en zorgen met iemand te delen. Onze adviseurs zijn uw klankbord en helpen u met praktische en concrete adviezen. Door regelmatige gesprekken met een betrokken adviseur, neemt u beslissingen sneller en gefundeerd. Fundamentele commerciële onderwerpen van uw bedrijf nemen wij onder de loep. Naast uw klankbord zijn we ook uw sales coach en zoeken we antwoorden op vragen die u heeft, die te maken hebben met uw persoonlijke ambities en dilemma’s. Zo bereikt u sneller en beter uw commerciële doelen.  

Marktbewerking, op zoek naar nieuwe klanten

Samen met u zoeken wij naar nieuwe klanten. Nieuwe klanten zijn belangrijk voor het bestaan, de omzet en de groei van uw bedrijf. Elke dag bent u met uw marketeers en uw salesteam bezig de verkoopdoelstellingen te realiseren. Maar kan het ook anders, slimmer of beter?

Onze adviseurs zijn specialisten in het optimaliseren van de marktbewerking. Wij helpen u aanwijsbaar aan meer omzet en succes. Met een nuchtere en praktische aanpak. Wij kijken samen met u naar het volledige marktbewerkingsproces en formuleren dit in een marktbewerkingsplan. Ook kunnen wij de uitvoering van het marktbewerkingsplan uit handen nemen.

De volgende onderdelen van marktbewerking komen aan bod:

  • Op welke doelmarkt kunt u zich richten?
  • Met welke middelen en via welke kanalen kunt u de markt bewerken?
  • Met welk doel gaat u de markt bewerken?
  • Welke buyer persona’s binnen de doelmarkt worden bewerkt?
  • Op welke termijn worden welke acties uitgezet?

Onze werkwijze

Samen met u bouwen wij aan een gezamenlijke oplossing. We doen dit op verschillende manieren, waarbij wij onder andere gebruikmaken van data-analyse, medewerker- en klantinterviews en online onderzoeken. In de aanpak en in alle gesprekken zijn wij op zoek naar wat er momenteel al goed loopt en waar we naartoe willen, om zo een solide en gezamenlijke basis te hebben als startpunt van verandering. Doordat onze bedrijfsadviseurs denken in kansen en mogelijkheden, kunnen wij knelpunten efficiënt en motiverend oplossen.

Wij gaan graag met u in gesprek

Bij ABAB zijn we graag van betekenis. Wilt u meer weten wat onze adviseurs strategie- en organisatieontwikkeling voor u kunnen betekenen? Wij maken graag tijd voor een inspiratiegesprek. Neem contact op met Bernard Oenema voor een vrijblijvende afspraak, via telefoonnummer 0413-336595 of stuur Bernard een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Bernard
Portretfoto van Bernard Oenema
Senior adviseur Business Development
Bel
0413-336595
Icoon whitepaper download

Handvatten implementatie salesstrategie

Download het whitepaper
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan