Hoe kunt u uw verkoop in 2023 succesvoller maken?

3 januari 2023
Artikel

Maakt u nog de juiste keuzes om succesvol te blijven groeien? Dit kan alleen met een duidelijke groeistrategie. Wij zetten vijf tips op een rij die u verder helpen.  

Portretfoto van Bernard Oenema
Bernard Oenema Senior adviseur Business Development
Geld laten groeien

Vijf tips voor een duidelijke groeistrategie

 

Stel duidelijke doelen

Bepaal wat u wilt bereiken met uw verkoop en stel duidelijke doelen en KPI’s op om dit te bereiken. Dit helpt bij het behouden van uw focus op de belangrijkste gebieden. Het is hierbij belangrijk om de doelen concreet en SMART te maken. Het doel om bijvoorbeeld 10% meer omzet te maken, brengt een andere dynamiek met zich mee dan het doel om tien nieuwe klanten te werven.

Maak gebruik van data en analytics

Door gebruik te maken van data en analytics, krijgt u inzicht in wat wel en niet werkt in uw verkoop. Dit kan helpen om uw strategie te verfijnen en te verbeteren. Onderzoek bijvoorbeeld hoeveel offertes u verzilvert in een opdracht of hoeveel gesprekken uw mensen voeren. Hoe meer u meet, hoe beter u keuzes kunt maken.

Zorg voor een duidelijke propositie

De propositie in de markt is belangrijk, omdat het de manier is waarop uw bedrijf zich onderscheidt van concurrenten. Daarnaast toont het aan waarom uw klanten voor u kiezen en niet voor een ander bedrijf. Dit helpt bij het definiëren van de doelgroep, maar ook bij het communiceren over wat uw bedrijf te bieden heeft en bij het vervullen van klantbehoeften. Welke impact maakt u met uw bedrijf?

Maak gebruik van social media

Met social media kunt u uw bedrijf laten zien aan een groter publiek en kunt u leads generen.  

Stel een duidelijk klantprofiel op

Met een klantprofiel voor de B2B-markt kunt u uw marketing- en verkoopinspanningen van uw bedrijf in kaart brengen. Ook begrijpt u wie uw ideale klant is, hoe u de beste oplossing voor hen kunt bieden, wat hun pijnpunten zijn en hoe u hierop kunt inspelen met uw producten of diensten. Dit helpt bij het verhogen van de conversie van leads naar klanten en om de relatie met bestaande klanten te versterken. 

Meer weten?

Wilt u advies over hoe u uw verkoopstrategie kunt verbeteren? Wij helpen graag bij het opstellen van uw doelen. Of wilt u meer weten over ABAB Business Development en onze dienstverlening? Neem vrijblijvend contact op met Bernard Oenema, senior adviseur Business Development, via telefoonnummer 0413-336595 of stuur Bernard een e-mail.

Wilt u meer weten over verkoopstrategieën? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Bernard
Portretfoto van Bernard Oenema
Senior adviseur Business Development
Bel
0413-336595
Icoon whitepaper download

Handvatten implementatie salesstrategie

Download het whitepaper
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Social media icoon

Volg ABAB Legal op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu