Verkoop bedrijf

U krijgt vroeg of laat te maken met de opvolging of overname van uw bedrijf. Een belangrijke en vaak ook emotionele beslissing. Wij begeleiden en adviseren u tijdens het volledige proces van de verkoop van uw onderneming. Onze  adviseurs van Corporate Finance zorgen ervoor dat de juiste stappen op het juiste moment worden gezet en dat u overzicht houdt.

Portretfoto van Gert-Jan van den Berg
Gert-Jan van den Berg Senior Corporate Finance adviseur

Bedrijf verkopen

Een bedrijf verkopen is een complex traject dat vraagt om een goede planning en voorbereiding. Na een zorgvuldige voorbereiding begeleiden wij u stap voor stap in het hele proces van bedrijfsovername. Door gebruik te maken van ons uitgebreide in- en externe netwerk brengen wij u in contact met geschikte overnamekandidaten. Wij vormen de verbindende schakel tussen u, potentiële kopers en andere externe partijen. De adviseurs van Corporate Finance werken nauw samen, waardoor wij efficiënt en snel kunnen schakelen. Zo zorgen wij er samen voor dat u uw onderneming zo optimaal mogelijk kunt verkopen.

Voorbereiding voor de verkoop van uw bedrijf

Door het voeren van gesprekken met u en het maken van een analyse van de cijfers worden de belangrijkste waardebepalende factoren van uw bedrijf blootgelegd.

Allereerst brengen we de actuele en historische financiële gegevens in kaart. Ook is er aandacht voor het optimaliseren van het werkkapitaal, het beheersbaar houden van de kosten en het verhogen van de omzet. Belangrijk is ook om te bekijken of het risicoprofiel van het bedrijf omlaag kan. Bijvoorbeeld door zoveel mogelijk voorspelbare omzet te creëren en het bedrijf zo min mogelijk afhankelijk te maken van u als ondernemer. Daarnaast zoeken we uit of het bedrijf fiscaal en juridisch goed is voorbereid op de verkoop. Op basis van historische cijfers en prognoses (die in overleg met u tot stand komen) kan een indicatieve waardebepaling worden opgesteld. Het is van groot belang om als adviseur in een zo vroeg mogelijk stadium bij een voorgenomen verkoop van uw bedrijf betrokken te worden. De ervaring leert dat het snel 3 tot 5 jaar duurt om een onderneming optimaal voor te bereiden op een uiteindelijke verkoop. Samen met u maken wij een zogenoemd exit-plan. Hierin staat wat uw doel is, hoe u dat doel kunt bereiken en wanneer dat doel moet zijn bereikt. Deze inventarisatie vormt de basis voor het verkooptraject.  Zo zorgen wij ervoor dat u het overzicht niet verliest. 

Zo optimaal mogelijk uw bedrijf verkopen

Na de voorbereidende fase volgt het informatiememorandum waarmee een potentiële koper op hoofdlijnen geïnformeerd kan worden over uw bedrijf. Als adviserende partij kunnen wij ook geschikte overnamekandidaten voor u zoeken. Wij vormen dan de verbindende schakel tussen u en potentiële kopers. Dit doen wij door gebruik te maken van ons uitgebreide interne en externe netwerk. Corporate finance adviseurs die in de markt actief zijn werken nauw met elkaar samen en hebben hierdoor gezamenlijk een groot netwerk. Op die manier kunnen wij efficiënt en snel schakelen. Zo zorgen wij er samen voor dat u uw onderneming zo optimaal mogelijk kunt verkopen.

  Compleet dienstenpakket bij de verkoop van uw bedrijf

  Voor u is het prettig als een vertrouwde sparringpartner het voortouw neemt in het verkooptraject. Het is een intensief traject waarin veel tijd gaat zitten en ondertussen moet uw bedrijf ook optimaal blijven presteren. Daarnaast is het niet niks om afstand te doen van uw onderneming die u met hart en ziel hebt opgebouwd. Het is dan ook verstandig om te overleggen met een deskundige die ervaring heeft in dit soort trajecten. ABAB biedt op dit vlak een compleet dienstenpakket om u te ondersteunen.

  Wij adviseren en begeleiden u onder meer bij:

  Vast multidisciplinair team

  Heeft u een vraagstuk op het gebied van corporate finance? Dan krijgt u te maken met een complex proces met vele facetten. U zoekt een betrouwbare partner met kennis en kunde. Wij zijn graag uw partner in het totale proces. Zowel op persoonlijk als zakelijk vlak zijn wij uw adviseur, sparringpartner, ondersteuning en procesbewaker. Onze adviseurs werken samen in vaste multidisciplinaire teams met andere specialisten binnen ABAB, zodat alle facetten worden geborgd. Afhankelijk van uw vraagstuk vormen wij een team met specialisten, zoals belastingadviseurs, juristen en accountants. Doordat onze adviseurs en specialisten veelvuldig met elkaar samenwerken, kunnen wij u niet alleen op inhoud, maar ook op procesniveau volledig ondersteunen. Deskundigheid, flexibiliteit, daadkracht en efficiency staan hierbij centraal. Zo bieden wij nog meer toegevoegde waarde voor u en uw onderneming.

  Meer informatie

  Meer weten over het verkopen van uw bedrijf? Neem contact op met Gert Jan van den Berg, senior corporate finance adviseur, via telefoonnummer 013-4647238 of stuur Gert Jan een e-mail .

  Wilt u meer informatie over de verkoop van een bedrijf? Gert-Jan helpt u graag verder!

  E-mail Gert-Jan
  Icoon whitepaper

  Vier fasen om te komen tot succesvolle bedrijfsverkoop

  Download het gratis whitepaper
  Downloaden whitepaper valkuilen bij verkoop onderneming

  Twaalf valkuilen bij bedrijfsverkoop

  Download het whitepaper
  Volg ABAB op LinkedIn

  Volg ABAB op LinkedIn

  Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
  Volg ons nu
  Aanmelden nieuwsbrief

  Aanmelden nieuwsbrief

  Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
  Meld u direct aan