Verkoop bedrijf

Vroeg of laat krijgt u te maken met de opvolging of overname van uw bedrijf. Een belangrijke en vaak ook emotionele beslissing. Onze corporate finance adviseurs begeleiden en adviseren u tijdens het volledige proces van de verkoop van uw bedrijf.

Portretfoto van Gert Jan van den Berg
Gert Jan van den Berg Senior corporate finance adviseur

Bedrijf verkopen

Een bedrijfsovername is een complex, intensief en vaak langdurig traject dat vraagt om een goede planning en voorbereiding. Ondertussen moet uw bedrijf ook optimaal blijven presteren. Het is daarom verstandig om in een zo vroeg mogelijk stadium een goede overnameadviseur te betrekken. Onze ervaren corporate finance adviseurs begeleiden u graag tijdens het volledige verkoopproces. Door ons uitgebreide netwerk kunnen wij u in contact brengen met geschikte overnamekandidaten. Daarbij is niet alleen een goede prijs, maar ook de continuïteit van de door u opgebouwde onderneming van belang. Samen zorgen wij ervoor dat u uw onderneming zo optimaal mogelijk kunt verkopen.

Het belang van een exit-strategie bij bedrijfsovername

De ervaring leert dat het al snel drie tot vijf jaar duurt om een onderneming optimaal voor te bereiden op een uiteindelijke verkoop. Het opstellen van een goed exit-plan is hierbij essentieel. Samen bepalen we uw doelen, hoe u deze bereikt en wanneer de doelen moeten zijn bereikt. 

Uw bedrijf verkoopklaar maken

In de voorbereidende fase zorgen wij voor het verkoopklaar maken van uw bedrijf:

We sluiten de voorbereidende fase af met een advies en actieplan.

Begeleiding overnameproces

Bent u klaar voor de verkoop van uw bedrijf? Dan begeleiden wij u vervolgens stap voor stap in het hele proces van bedrijfsovername. Hierbij komen onder andere aan bod:

  • waardebepaling van uw bedrijf;
  • zoeken van geschikte overnamekandidaten;
  • begeleiden van de onderhandelingen;
  • opstellen Letter of Intent;
  • begeleiden due diligence;
  • opstellen verkoopovereenkomst.

Multidisciplinair team

Bij de verkoop van een bedrijf zijn verschillende expertises nodig. Onze corporate finance adviseurs werken in multidisciplinaire teams samen met andere specialisten binnen ABAB, zoals belastingadviseurs en juristen. Zo kunnen wij u zowel op procesniveau als op inhoud volledig ondersteunen. Deskundigheid, flexibiliteit, daadkracht en efficiency staan hierbij centraal.

Wij gaan graag met u in gesprek

Bent u op zoek naar advies over het verkopen van uw bedrijf? Of wilt u weten wat onze aanpak voor u kan betekenen? Wij maken graag tijd voor een vrijblijvende kennismaking. Neem contact op met Gert-Jan van den Berg, senior corporate finance adviseur, via telefoonnummer 013-4647238 of stuur Gert-Jan een e-mail.

Wilt u meer informatie over de verkoop van een bedrijf? Gert-Jan helpt u graag verder!

E-mail Gert Jan
Icoon whitepaper

Vier fasen om te komen tot succesvolle bedrijfsverkoop

Download het gratis whitepaper
Downloaden whitepaper valkuilen bij verkoop onderneming

Twaalf valkuilen bij bedrijfsverkoop

Download het whitepaper
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan