De vier fasen om te komen tot succesvolle bedrijfsverkoop

Als ondernemer krijgt u vroeg of laat te maken met de opvolging of overname van uw onderneming. De bedrijfsoverdracht is misschien zelfs één van de belangrijkste stappen in uw ondernemerscarrière. Het is een proces dat helaas nogal eens tot problemen leidt. Het is een complex traject dat met een goede planning en voorbereiding gemakkelijker te maken is. U kunt niet vroeg genoeg beginnen.

Fase 1

In de eerste fase is het onder andere belangrijk om te zorgen voor een optimale juridische en fiscale structuur en gunstige commerciële randvoorwaarden te creëren. 

Fase 2

In de tweede fase gaat u uw bedrijf in de markt zetten. Onderdelen die dan aan bod komen, zijn waardebepaling, de fiscale consequenties en het ideale verkoopmoment.

Fase 3

Fase drie staat in het teken van de onderhandelingen. U buigt zich over een Letter of Intent (LOI), dat uiteindelijk wellicht wordt omgezet in een koopovereenkomst.

Fase 4

De bedrijfsverkoop eindigt niet bij het tekenen van de koopovereenkomst. Ook dan moet u nog financiële constructies regelen.

Wilt u weten hoe u deze fasen het best kunt doorlopen om tot een succesvolle verkoop van uw onderneming te komen? Lees er meer over in dit whitepaper.