Succesvol beroep tegen beschikking melkveefosfaatreferentie

21 juni 2016

ABAB heeft namens een aantal van zijn klanten bezwaar ingediend tegen de vaststelling van de melkveefosfaatreferentie. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft deze bezwaren in eerste instantie afgewezen. ABAB is daarom naar het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) gestapt, en met succes.

Portretfoto van Anita van Bavel
Geschreven door:
Anita van Bavel Senior jurist
Melkkoeien in de wei

Op 15 juni 2016 heeft het CBb uitspraak gedaan in 31 beroepszaken naar aanleiding van de melkveefosfaatreferentie. Alle 11 beroepsprocedures die ABAB namens zijn klanten heeft uitgevoerd, zijn gegrond verklaard. Dit biedt perspectief voor de overige procedures van ABAB waarvan de uitspraak nog volgt. 

Buitensporige last

Het CBp is van mening dat de RVO.nl onvoldoende heeft onderzocht of de melkveefosfaatreferentie op bedrijfsniveau wegens bijzondere omstandigheden leidt tot een buitensporige individuele last. RVO.nl had de individuele omstandigheden van deze melkveehouders in zijn beoordeling moeten betrekken. Er is een termijn van twaalf weken aan RVO.nl gegeven om de situaties opnieuw te beoordelen. Uiteraard houden wij u op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Procederen kan u voordeel opleveren

Voor nu is gebleken dat een kritische houding ten opzichte van de overheid mogelijkheden biedt voor uw onderneming. Of het nu gaat om de melkveefosfaatreferentie, betalingsrechten of de toekomstige fosfaatrechten. U hoeft zich niet te allen tijde neer te leggen bij de wetgeving. ABAB kan u ondersteunen bij een dergelijke procedure.  

Wilt u meer weten over melkveefosfaatreferentie?

E-mail Anita
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan