Partner-bv zorgt voor behoud liquiditeit

Portretfoto van Luc Adriaansen
Neem contact op met:
Luc Adriaansen Senior belastingadviseur

Zijn de resultaten van uw melkveehouderij goed of verwacht u dat ze goed gaan worden? Dan is dat een geschikt moment om de structuur van uw onderneming te heroverwegen. 

Partner-bv

Een herstructurering van uw onderneming kan namelijk belastingbesparing bieden in het huidige jaar, maar ook in de toekomst. Hierbij kunt u niet alleen kiezen voor een besloten vennootschap (bv), maar ook voor een combinatie waarbij u de voordelen in de inkomstenbelasting combineert met het lage tarief in de vennootschapsbelasting: een zogenaamde partner-bv.

Belastingvoordeel

Melkveehouders Hans en Jeroen Janssen breidden onlangs hun vof uit met een partner-bv. Door de nieuwe bedrijfsstructuur konden de broers profiteren van belastingvoordeel. Dat maakte de vervanging van twee melkrobots eenvoudiger. In onderstaande Veeteelt+Partnervideo legt Luc Adriaansen, senior belastingadviseur bij ABAB, uit wat een partner-bv is. Hans Janssen leidt Luc rond tijdens de bouwwerkzaamheden en vertelt dat de aanpassing van de bedrijfsstructuur weloverwogen is. ‘Als ik zaken niet snap, dan hoef ik het niet.’

Meer weten

Bij ABAB zijn we graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden om belastingvoordeel te behalen via een herstructurering van uw onderneming? In het artikel 'De mogelijkheden om de fiscale druk in uw melkveehouderij te beperken' leest u alles over de mogelijkheden. Laat u vooraf altijd goed adviseren door onze belastingadviseurs. Neem hiervoor contact op met Luc Adriaansen, senior belastingadviseur, via e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Luc
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan