Innoveren in de hightech maakindustrie

ABAB, aanjager van innovatie
Portretfoto van Rob de Kroon
Rob de Kroon Senior relatiemanager

Innovatie is belangrijk in de Nederlandse hightech maakindustrie, die tot de wereldtop behoort. Blijven innoveren is noodzakelijk om deze positie te behouden en verder te ontwikkelen. Maar hoe zorgt u voor een succesvolle businesscase? Hoe beschermt u uw intellectueel eigendom? En hoe financiert u dit? Samen maken we innoveren tot een succes.

Innovatie start bij juiste strategie

Door te blijven innoveren, kunt u bijdragen aan de groei van uw bedrijf en een voorsprong behouden op uw concurrentie. Maar innovatie start bij de juiste strategie. Wat is uw strategie en is die duidelijk voor al uw stakeholders? Wat heeft u nodig om uw dromen te verwezenlijken? Ons team begint bij de start: uw ambities helder krijgen.

Financieren van uw innovatieve ontwikkeling

Voor het werken aan innovatieve ontwikkeling en het uitbouwen van de bedrijfsactiviteiten, hebben ondernemers vaak financiering nodig. Afhankelijk van uw strategie en de fase waarin uw bedrijf zich bevindt, zijn er veel financieringsvraagstukken. Wij helpen u bij het maken van de juiste strategische keuzes en het samenstellen van uw financieringsopzet.

Dienstverlening

In welke fase u zich momenteel ook bevindt, ABAB heeft ervaring, expertise en kennis van uw sector om daadwerkelijk waarde toe te voegen aan uw organisatie. We leveren diensten in alle facetten van het ondernemen en bieden voor iedere bedrijfsstrategie, iedere doelstelling en ieder businessmodel binnen de hightech maakindustrie een oplossing.

Wij kunnen u ondersteunen en adviseren op het gebied van:

Business Development

Om succesvol te innoveren, is business development essentieel. Daarom ondersteunen wij u bij het ontwikkelen van een doordachte businesscase, toetsen op financiële en technische haalbaarheid, stellen financieringsplannen op en adviseren over een go-to-marketstrategie. 

Projectmanagement

Effectieve innovaties vragen om specifieke kennis, vaardigheden en een gestructureerde aanpak. Zonder projectmanagement zijn veel innovatieprojecten niet succesvol.

Intellectueel eigendom

Het beschermen van intellectueel eigendom is voor u van groot belang. Daarom is het belangrijk om nieuwe innovatieve producten of processen juridisch te verankeren. ABAB heeft alle expertise in huis als het gaat om intellectueel eigendom. Neem voor meer informatie contact op met Niels Ista, jurist ondernemingsrecht en ICT-recht, via telefoonnummer 013-4647180 of stuur Niels een e-mail.

Samenwerken met partners en consortiumvorming

Innovatie kunt u ook stimuleren door samen te werken met partners. Dit kan leiden tot nieuwe ideeën en producten en kan u helpen om nieuwe markten te betreden. De kunst is om de partners te vinden die echt van meerwaarde zijn. Onze specialisten beschikken over regionaal, nationaal en internationaal netwerk en kunnen u zo in contact brengen met de juiste partner.

Interim innovatie specialist 

U heeft eigen behoeften en wensen voor de uitvoering van innovatie. Van online innovatiesupport op afstand tot een innovatiemanager op locatie: u kiest en de interim innovatie specialisten van Epiic verzorgen de uitvoering ervan.

Technologie roadmapping

Een technologie roadmap helpt om inzicht te krijgen in waar het concurrentievoordeel van een bedrijf ligt. Zo weet u in welke technologie u moet investeren en welke risico’s en afhankelijkheden hierbij komen kijken. Met de technologie roadmap van Epiic krijgt u inzicht in waar uw concurrentievoordeel écht ligt.

Meer weten of een keer sparren?

Bij ABAB zijn we graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Rob de Kroon, senior relatiemanager, via telefoonnummer 040-2942654 of stuur Rob een e-mail

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu