Succesvol financieren anno nu

Het is voor ondernemers de afgelopen jaren niet eenvoudiger geworden om een financiering rond te krijgen. Banken zijn steeds kritischer geworden bij het verstrekken van een financiering en daarnaast zijn er ook nog de nodige verschillende alternatieve financieringsvormen en -bronnen. Door de verscheidenheid aan financieringsmogelijkheden zien veel ondernemers door de bomen het bos niet meer. Wie begeleidt ondernemers in het woud van financieringen en heeft de regie?  

Portretfoto van Jurgen Herremans
Jurgen Herremans Corporate finance adviseur
Ondernemer denkt na over succesvol financieren

Financieringsvormen: laat u adviseren

Als het om de financiering van een bedrijfsovername, opstart van een onderneming of uitbreiding gaat, wordt allereerst gedacht aan een bancaire financiering. Maar naast deze optie zijn er voor ondernemers nog verschillende andere financieringsvormen. U kunt denken aan de volgende financieringsmogelijkheden

  • Leasing;
  • Subsidies;
  • Private equity; 
  • Venture capital; 
  • Crowdfunding.

Al deze vormen hebben voor- en nadelen en de ene financieringsvorm brengt een groter risico met zich mee, dan de ander. Het is belangrijk dat u voor uw financieringsvraagstuk een expert raadpleegt, die de opties met u doorneemt en samen met u kiest voor een vorm of combinatie die bij u en uw onderneming past. 

Onafhankelijke regierol

Is de regierol weggelegd voor banken of juist voor adviseurs? We zien dat banken zich steeds meer op dit vlak gaan begeven. Maar kunnen zij een ondernemer altijd onafhankelijk adviseren? Een onafhankelijke adviseur kan samen met een ondernemer veel kritischer naar verschillende financieringsvormen kijken en bepalen welke vorm, of combinatie van financieringsmogelijkheden, het beste bij de ondernemer past. Een ideale regierol, waarin naast de financiering ook alle andere facetten van ondernemen naar voren kunnen komen. 

Voor alle vormen van financiering geldt namelijk dat er een goed onderbouwd businessplan moet liggen en dat de onderneming op orde is. U moet de bank en mogelijke investeerders kunnen overtuigen van uw visie en de richting die u met uw onderneming op wilt. Wat is uw strategie en weet u waar u, ten opzichte van uw concurrenten, staat? Wat is uw financiële positie en het toekomstperspectief? En hoe zit het met uw motivatie? 

Als u uw sterke en zwakke punten niet kent en de bank en investeerders geen goed en compleet beeld van uw organisatie kunt geven, zult u geen passende financiering verkrijgen.

Wilt u meer weten over alternatieve financieringsvormen? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Jurgen
Whitepaper downloaden

De onderdelen van een financieringsaanvraag

Download hier de whitepaper
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan