Voorkom foutieve betalingen

Met de invoering van internetbankieren is het aantal foutieve boekingen toegenomen. In de meeste gevallen ontstaat een foutieve boeking doordat de gegevens in het adresboek niet up-to-date zijn. Daardoor selecteren administrateurs vaak een verkeerd rekeningnummer bij het uitvoering van een betaling. Tot voor kort werd de overboeking dan toch gewoon uitgevoerd als het gekozen rekeningnummer wel een bestaand nummer was. Met als gevolg dat zowel de debiteur als de crediteur financieel benadeeld werden. Vanaf het tweede kwartaal van dit jaar gaan banken een IBAN-Naam Check uitvoeren  die automatisch controleert of de naam van de begunstigde overeenkomt met het rekeningnummer. Is dit niet het geval, dan wordt het bedrag teruggestort. U bent dan zelf verantwoordelijk voor de nieuwe juiste overboeking.

Portretfoto van Bart Leusink
Geschreven door:
Bart Leusink Manager ABAB Salaris- en Personeelsdiensten
man doet bonline betaling achter laptop

Loonoverboekingen

Wij merken dat ook bij het overmaken van lonen vaak dit soort fouten voorkomen. Zeker in sectoren waarbij veel met tijdelijke en inhuurkrachten wordt gewerkt. De Wet aanpak schijnconstructies stelt werkgevers verplicht lonen vanaf het wettelijke netto minimumloon en hoger giraal over te maken. Door deze administratie te automatiseren, voorkomt u dat er fouten ontstaan in de koppeling van namen en rekeningnummers van medewerkers.

Automatische gegevens ophalen met SEPA

ABAB verzorgt voor veel klanten de salarisadministratie. Hierbij kunnen wij een SEPA-bestand aanleveren. Dit zorgt ervoor dat naam en rekeningnummer automatisch opgehaald wordt uit uw salarisadministratie wanneer u een overboeking gaat doen. Zo voorkomt u eenvoudig foutieve overboekingen en terugstortingen. Dat bespaart een hoop administratieve zorg.

Wilt u meer weten over salarisadministratie? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Bart
Portretfoto van Bart Leusink
Manager ABAB Salaris- en Personeelsdiensten
Bel
0413-336515