Actueel

734 berichten
 1. Wet- en regelgeving

  Belastingheffing box 3 in strijd met het recht op eigendom

  De Hoge Raad heeft vandaag geoordeeld over de belastingheffing in box 3. Wij volgen deze zaak namens onze klanten op de voet.
 2. Artikel

  Voorkom belangenverstrengeling met duidelijke regels en beleid

  Wat is uw beleid ten aanzien van het aannemen van relatiegeschenken? Wat verwacht u van uw medewerkers als het gaat om het bewaken van hun onafhankelijkheid? En hoe heeft u dat vastgelegd?
 3. Artikel

  Vraag btw op uw zonnepanelen en kosten van uw nieuwgebouwde privéwoning terug!

  Volgens rechtspraak heeft u niet alleen recht op teruggaaf van btw op de aanschaf- en installatiekosten van uw zonnepanelen, maar ook op een deel van de btw op de kosten van uw nieuwbouwwoning.
 4. Nieuwsbericht

  Uitspraak Hoge Raad over niet-voortzettingseis in liquidatieverliesregeling

  Onlangs heeft de Hoge Raad uitspraak gedaan over het moment waarop deze zogenaamde niet-voortzettingseis moet worden beoordeeld.
 5. Artikel

  Belastingheffing uitstellen door goedkoopmansgebruik

  Om te kunnen investeren kunt u als ondernemer de heffing van belasting uitstellen naar een later moment.
 6. Artikel

  Let op correcte toepassing verleggingsregeling btw

  Bij de verleggingsregeling betaalt niet de ondernemer de btw, maar de partij die afneemt. Het is belangrijk dat u deze btw juist toepast om onterechte betaling van btw of een naheffing te voorkomen.
 7. Artikel

  Wet arbeidsmarkt in balans: juridische gevolgen voor u als werkgever

  De Wet arbeidsmarkt in balans gaat in op 1 januari 2020. Hierdoor kunt u te maken krijgen met diverse juridische zaken. Wij zetten voor u de belangrijkste juridische gevolgen op een rij.
 8. Nieuwsbericht

  Gevolgen Wet arbeidsmarkt in balans voor premieheffingen

  De Wet arbeidsmarkt in balans is aangenomen. Met ingang van 1 januari 2020 wordt een hoge WW-premie geïntroduceerd voor tijdelijke contracten en een lage WW-premie voor vaste contracten.
 9. Artikel

  Concept pensioenakkoord: wat is al bekend?

  De eerste contouren van het (concept) pensioenakkoord zijn bekendgemaakt. Welke afspraken zijn er gemaakt? Wij zetten ze voor u op een rijtje.