Actueel

681 berichten
 1. Wet- en regelgeving

  Geen afwaardering op vordering van dga op zijn bv

  Er verschijnt regelmatig jurisprudentie over de vraag of een dga onder zakelijke voorwaarden heeft gehandeld met zijn bv.
 2. Blog

  Zo zorgt u als werkgever voor een soepele overgang

  Vrouwen in de overgang. Het is nog altijd een van de grootste taboes, zéker op de werkvloer. Werkgevers vinden het lastig, collega’s vinden het lastig en ook veel vrouwen vinden het… tja, lastig.
 3. Nieuwsbericht
  2 december 2019

  Fiscale reminders december 2019

  Iedere maand brengt ABAB u op de hoogte van fiscale aandachtspunten en tips. In december 2019 vragen deze zaken uw aandacht:
 4. Webinar

  Bekijk het gratis webinar 'Fiscale eindejaarstips voor de dga'

  Senior belastingadviseur Rolf Brouwer vertelt u tijdens dit webinar wat er komend jaar allemaal verandert op fiscaal gebied.
 5. Referentie

  'Efficiënter werken dankzij digitale personeelsdossiers'

  SoFine Foods is een van de eerste tofu-producenten van Nederland.
 6. Artikel

  Miljardenschade voor mkb met verzekerde pensioenregeling

  Doordat de premie-inleg voor alle leeftijden gelijk wordt getrokken krijgen mkb-ondernemingen met een verzekerde regeling te maken met een enorme kostenpost. Lees hier wat het u gaat kosten.
 7. Artikel

  Europees btw-stelsel vereenvoudigd

  Er komen nieuwe regels om de administratieve btw-lasten van bedrijven te verminderen. De bedoeling is btw-fraude te verminderen en het btw-stelsel te vereenvoudigen.
 8. Referentie

  'Vertrouwen is het belangrijkst bij bedrijfsverkoop'

  Peter CV is klant bij ABAB voor accountancydienstverlening en recent begeleidde ABAB Corporate Finance het bedrijf bij de bedrijfsverkoop. “Vertrouwen is het belangrijkst bij bedrijfsverkoop"
 9. Whitepaper

  Dividend uitkeren in 2019

  De komende jaren krijgen de directeur-grootaandeelhouder (dga) en de bv te maken met wijzigende tarieven in de inkomsten- en vennootschapsbelasting.