Actueel

652 messages
 1. Nieuwsbericht

  ABAB Accountants en Adviseurs steunt Stichting Happy Hippo

  ABAB Accountants en Adviseurs steunt jaarlijks meerdere goede doelen. Dit jaar viel de keuze onder andere op het Dreamy Dolphin-project van Stichting Happy Hippo.
 2. Artikel

  Zes aandachtspunten bij de schenkingsvrijstelling eigen woning

  Naast de voorwaarden die aan de schenkingsvrijstelling zijn verbonden, moet u ook rekening houden met enkele andere zaken.
 3. Artikel

  Schenkingsvrijstelling eigen woning 2018: maximaal € 100.800

  U mag weer schenken via de eenmalige verhoogde schenkingsvrijstelling voor de eigen woning. De regeling lijkt simpel, maar het benutten van de vrijstelling is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt.
 4. Wet- en regelgeving

  Leeftijdsonderscheid in vacatureteksten niet meer toegestaan

  Vanaf 1 januari 2018 is het verboden om onderscheid te maken op leeftijd bij het werven van werknemers.
 5. Referentie

  ‘Alles is op een hele prettige manier gecoördineerd’

  Een multidisciplinair team van ABAB begeleidde de verkoop van groothandel Verbruggen Mill B.V. De bedrijfsovername verliep perfect, lees het verhaal van de broers Jan en Toon Verbruggen.
 6. Artikel

  Krapte op de arbeidsmarkt

  Het gaat goed met de economie, de werkloosheid daalt. Maar terwijl de werkgelegenheid toeneemt, droogt de vijver met gekwalificeerd personeel op.
 7. Blog

  Hoe groen is uw eigen gras?

  Het gras lijkt bij de buren altijd groener. Ondertussen bekijkt uw buurman op dezelfde manier úw tuin. Ik vraag dus vaak aan de ondernemer: “hoe groen is uw eigen gras?''
 8. Wet- en regelgeving

  Verstrekkingen in geld onder werkkostenregeling ingeperkt

  Onder de werkkostenregeling heeft iedere in Nederland inhoudingsplichtige werkgever een vrije ruimte om onbelast vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen te geven aan haar werknemer
 9. Artikel

  Waardebepaling: twee voorbeelden

  Waarde en prijs van een onderneming zijn geen identieke begrippen. De prijs is het resultaat van de onderhandelingen en wordt beïnvloed door verschillende factoren.