Actueel

743 berichten
 1. Nieuwsbericht

  Fiscale reminders juni 2020

  Iedere maand brengt ABAB u op de hoogte van fiscale aandachtspunten en tips. In juni 2020 vragen deze zaken uw aandacht:
 2. Artikel

  Verplichte pensioenregeling in de payrollsector

  Vanaf 1 januari 2021 valt payrolling niet meer onder de pensioenregeling van het Stipp. Werkgevers in de payrollsector moeten daarom actief op zoek naar een nieuwe pensioenregeling voor werknemers.
 3. Artikel

  Wet arbeidsmarkt in balans: adequaat pensioen voor payrollers. Een update

  In de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) is een pensioenmaatregel opgenomen om te voorkomen dat payrollers op arbeidsvoorwaarden gaan concurreren met vaste werknemers. Houdt hier rekening mee.
 4. Nieuwsbericht

  Rekenformule voor lager gebruikelijk loon directeur-grootaandeelhouder

  Volgens de rekenformule van de staatssecretaris van Financiën mag de loonsverlaging evenredig zijn aan de omzetdaling in 2020. Er gelden wel enkele voorwaarden.
 5. Nieuwsbericht

  Door liquiditeitsproblemen geen vakantiegeld? Dit zijn uw rechten en plichten

  Door de coronacrisis hebben veel ondernemers moeite de salarissen van hun medewerkers door te betalen. Kan uit- of afstel van vakantiegeld voor verlichting zorgen?
 6. Artikel

  Een update: Coronareserve in de vennootschapsbelasting

  De regering wil ondernemingen via de vennootschapsbelasting de mogelijkheid geven om verliezen in 2020 versneld te verrekenen met in 2019 behaalde winsten.
 7. Nieuwsbericht

  Tijdelijk geen btw op mondkapjes

  Over medische en niet-medische mondkapjes wordt tussen 25 mei en 1 september geen 21 procent btw geheven.
 8. Artikel

  Schenkingsvrijstelling eigen woning 2020: maximaal € 103.643

  U mag weer schenken via de eenmalige verhoogde schenkingsvrijstelling voor de eigen woning. De regeling lijkt simpel, maar het benutten van de vrijstelling is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt.
 9. Artikel

  Subsidieregeling praktijkleren

  Bedrijven die een stage- of werkleerplaats aanbieden, komen mogelijk in aanmerking voor de Subsidieregeling praktijkleren. De regeling nu verlengd tot 2023.