Actueel

664 berichten
 1. Blog

  Doet u de dingen goed of doet u de goede dingen?

  In de tuinbouw zijn we expert als het gaat om het continu verbeteren van processen, zoals teelt en arbeid. Maar doen we nog wel de goede dingen?
 2. Artikel

  Bedrijfsovername: hoe vertelt u het uw personeel?

  Bedrijfsovername kan voor medewerkers een reden zijn om op te stappen. Voorkom dit met deze aandachtspunten voor personeelscommunicatie.
 3. Artikel

  Bedrijfsopvolgingsregeling in de Successiewet: de voortzettingseis

  Toepassing van de BOR in de Successiewet betekent een (gedeeltelijke) vrijstelling van erf- of schenkbelasting. Daarvoor geldt wel onder andere een voortzettingseis voor uw opvolger.
 4. Artikel

  Aandachtspunten om uw onderneming verkoopklaar te maken

  Een bedrijf overdragen of verkopen is een complex traject. Zorg dat u morgen klaar bent voor de toekomst. Zo bent u voorbereid op onverwachte gebeurtenissen of onvoorziene situaties.
 5. Wet- en regelgeving

  De liquidatieverliesregeling: is het verlies op uw deelneming aftrekbaar?

  Heeft uw onderneming deelnemingen? Verliezen op uw deelnemingen zijn in beginsel niet aftrekbaar. De liquidatieverliesregeling vormt hier een uitzondering op. 
 6. Referentie

  ‘Door goed inzicht kan ik betere beslissingen nemen’

  Van een vastgoedportefeuille, supermarkt en kerkorgelfabriek tot evenementenorganisatie en chocoladefabriek; niets is te gek voor ondernemer Henk Strootman uit Klundert.
 7. Artikel

  Storting op derdenrekening notaris verlaagt box 3-grondslag niet

  Een storting op de derdenrekening van een notaris met als omschrijving ‘agiostorting’ is geen reden voor een verlaging van de box 3-grondslag.
 8. Webinar

  Gratis webinar 'Pensioenakkoord: gevolgen voor u als werkgever'

  Tijdens dit webinar vertellen Astrid Ridderhof en Bart van de Wouw, senior pensioenadviseurs, alles over het Pensioenakkoord en de gevolgen voor uw onderneming.
 9. Wet- en regelgeving

  Inhuur van zzp’ers: verscherpte controle door de Belastingdienst

  Rond Prinsjesdag schreven we over het verandering in handhaving ten aanzien van de inhuur van zelfstandigen per 1 januari