'Van traditionele camping naar unieke strandervaring'

Referentie

Strandcamping Groede is een prachtige familiecamping gelegen in West Zeeuws-Vlaanderen. De camping is in de jaren ’50 ontstaan en in de jaren ’70 uitgegroeid tot een volwaardige camping. Sinds 2009 is de camping volledig geïntegreerd in haar omgeving en is de naam strandcamping ontstaan. Eric van Damme: “Ik ben trots op de integratie van ons bedrijf in haar omgeving. Dat maakt ons bedrijf uniek. En wat mij nog trotser maakt, is dat dit door onze gasten wordt gewaardeerd. Dat zie je terug in onze bezetting.”

In gesprek met:
Eric van Damme, Strandcamping Groede
Huisjes Strandcamping Groede op het strand

Overdracht familiebedrijf

Eric van Damme is de derde generatie die de camping runt. Zijn grootouders richtten destijds de camping op. Vervolgens namen zijn vader en oom het bedrijf over. Inmiddels is het eigendom van het bedrijf overgegaan op de volgende generatie en is Eric toegetreden tot de dagelijkse leiding. ABAB Accountants en Adviseurs begeleidt de familie Van Damme al vanaf het eerste begin.

“ABAB begeleidde de bedrijfsoverdracht uitstekend. Je gaat samen een lang traject in en dat is maatwerk. Immers, ieder bedrijf en iedere sector is anders. Dit geldt ook voor de wensen van de verschillende familieleden. Wij zijn een op en top familiebedrijf. Wij hebben ervoor gekozen om het familiebedrijf te koesteren, maar de familieband nog meer voorop te stellen. ABAB heeft iedereen, ook familieleden die meer op de achtergrond bij de strandcamping betrokken zijn, meegenomen in het traject. Ze begeleidden de hele familie en droegen vanuit beide perspectieven - de overnemende én de verkopende partij - oplossingen aan. De overdracht is dan ook goed verlopen en naar ons idee toekomstbestendig.”

Unieke strandervaring

Rond dezelfde tijd als de overdracht, schreef de gemeente Sluis een aanbesteding uit voor slaaphuisjes voor aan de kust van West Zeeuws-Vlaanderen. Meerdere bedrijven hadden hierin interesse. “We konden met onze relatiemanager en adviseurs van ABAB  sparren over de haalbaarheid van dit project. Wat ik leuk vond, is dat onze adviseurs zelfs met ons filosofeerden over de inrichting van de strandslaaphuisjes. Een aantal ideeën hebben we daadwerkelijk terug laten komen in het concept. Dit staat helemaal los van de dienstverlening van ABAB, maar geeft wel aan hoe betrokken de medewerkers zijn.” Strandcamping Groede werd met zijn concept door een externe commissie tot winnaar uitgeroepen. Sinds 1 juli 2013 kunnen gasten een unieke strandervaring beleven door hun vakantie op het strand in een strandslaaphuisje door te brengen.

Blijven investeren

Strandcamping Groede is als bedrijf constant bezig met vernieuwing. De wensen van gasten veranderen en Strandcamping Groede blijft hier voortdurend op inspelen. “Alleen moeten de ideeën en de centen in balans blijven. En ook daarbij is ABAB voor ons een goede partner. Zij zorgen ervoor dat wij een gezond bedrijf blijven. We willen een recreatiebedrijf zijn, dat aansluit en aan blijft sluiten bij de wensen van onze gasten. Dat vraagt om investeringen. ABAB denkt hierin continu met ons mee. Wij zijn erg blij met onze samenwerking. Wat ons betreft willen we de ingeslagen weg gewoon voortzetten en gebruik blijven maken van de verschillende disciplines die ABAB in huis heeft.”

Complete ondersteuning

ABAB verzorgt voor Strandcamping Groede de boekhouding, fiscale aangiften, de jaarrekening, financiële verslagen en de loonadministratie. Ook wordt de organisatie voor juridisch, subsidie- en bedrijfsadvies ingeschakeld. “Wat wij merken, is dat ABAB een platte organisatie is. Alle medewerkers zijn makkelijk te benaderen en er is een klik. Wij kunnen bovendien met al onze vragen bij onze relatiemanager terecht. Als hij weet dat er iets speelt, wat voor ons van belang kan zijn, dan belt hij ons direct. Dat vinden wij bijzonder prettig.”

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan