Trends in horeca en recreatie

19 november 2021
Artikel

De horeca- en recreatiesector is hard geraakt door de coronacrisis. Ook in het begin van 2021 kende de sector een stroeve start. Inmiddels begint de sector op te krabbelen, maar het grootste herstel zal pas plaatsvinden in 2022. 

Portretfoto van Mark Rebbens
Neem contact op met:
Mark Rebbens
Trends en ontwikkelingen volgen in de horeca

Na de heropening in april is de omzet in de sector stijgende. In juni was de omzet weer op het oude niveau van 2019. Naar verwachting kent de sector in 2021 een omzetgroei van 10%-15%. Dit maakt het omzetverlies van 2020 nog niet goed. Er wordt namelijk nog altijd 25% minder omzet gedraaid dan in 2019. Het grootste herstel zal plaatsvinden in 2022. Of dit herstel ook daadwerkelijk plaatsvindt, is afhankelijk van de nieuwe maatregelen.

Uitdagingen

Terwijl de sector nog aan het herstellen is van de coronacrisis, kent de sector nog andere uitdagingen:

  • Tekort aan personeel: een oplossing voor deze uitdaging is digitalisering. Zo wordt er steeds vaker gebruikgemaakt van het bestellen via QR-codes.
  • Voedselverspilling tegengaan: uit een onderzoek van Rabobank Food Waste Challenge blijkt dat de Nederlandse horeca € 592 miljoen kan besparen. Hiermee kunnen bedrijven hun marge met ongeveer 5% verbeteren en vindt er minder CO2-uitstoot plaats.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de ontwikkelingen in de horeca- en recreatiesector? Neem contact op met Mark Rebbens, senior klantadviseur, via telefoonnummer 013-4647226 of stuur Mark een e-mail voor een vrijblijvende kennismaking.

Ontdek hoe wij u helpen om in te spelen op trends en ontwikkelingen

E-mail Mark
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan