Trends in horeca en recreatie

17 juli 2020
Artikel

De horeca- en recreatiesector is met een omzetverlies van 41% hard geraakt door de coronacrisis. Restaurants, cafés, dagrecreatiebedrijven, hotels en vakantieparken waren drie maanden gesloten of hadden een lage bezettingsgraad. Hierdoor daalde het omzetvolume met 30%-40%. 

Portretfoto van Bert Hendriks
Neem contact op met:
Bert Hendriks Senior relatiemanager horeca
Trends en ontwikkelingen volgen in de horeca

Gevolgen coronacrisis

Cafés en uitgaansgelegenheden zijn het hardst geraakt, gevolgd door de relatief minder geraakte fastservice eetgelegenheden (cafetaria’s en lunchrooms). De fastservice bedrijven konden makkelijker overschakelen op afhalen of bezorgen. 

Het aantal faillissementen ligt onder het niveau van eerdere pieken. Veel bedrijven hebben namelijk gebruikgemaakt van de steunmaatregelen van de overheid. Daarnaast hebben ze de kosten teruggebracht door:

  • flexkrachten te ontslaan;
  • inkoopkosten te reduceren;
  • investeringen te stoppen.

Door de versoepelingen start de sector weer langzaam op. De anderhalvemetersamenleving zorgt er echter voor dat deze ondernemers nog steeds veel klanten en dus inkomsten mislopen. Daarnaast blijven mensen weg uit voorzorg of door geldbesparing. Hierdoor blijven de gevolgen ook in de tweede helft van 2020 nog voelbaar. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de ontwikkelingen in de horeca- en recreatiesector? Neem contact op met Bert Hendriks, via telefoonnummer 073-6465406 of stuur Bert een mail.

Ontdek hoe wij u helpen om in te spelen op trends en ontwikkelingen

E-mail Bert
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan