Trends in horeca en recreatie

14 januari 2021
Artikel

De horeca- en recreatiesector is met een omzetverlies van 41% hard geraakt door de coronacrisis. Restaurants, cafés, dagrecreatiebedrijven, hotels en vakantieparken maken door de tweede lockdown én een lage bezettingsgraad moeilijke tijden door. Het omzetvolume daalde in 2020 met ruim 40%. En ook de vooruitzichten voor 2021 zijn niet positief.  

Portretfoto van Bert Hendriks
Neem contact op met:
Bert Hendriks Senior relatiemanager horeca
Trends en ontwikkelingen volgen in de horeca

Gevolgen coronacrisis

Cafés en uitgaansgelegenheden zijn het hardst geraakt, gevolgd door de relatief minder geraakte fastservice eetgelegenheden (cafetaria’s en lunchrooms). De fastservice bedrijven konden makkelijker overschakelen op afhalen of bezorgen. 

Het aantal faillissementen ligt onder het niveau van eerdere pieken. Veel bedrijven hebben namelijk gebruikgemaakt van de steunmaatregelen van de overheid. Daarnaast hebben ze de kosten teruggebracht door:

  • flexkrachten te ontslaan;
  • inkoopkosten te reduceren;
  • investeringen te stoppen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de ontwikkelingen in de horeca- en recreatiesector? Neem contact op met Bert Hendriks, via telefoonnummer 073-6465406 of stuur Bert een e-mail.

Ontdek hoe wij u helpen om in te spelen op trends en ontwikkelingen

E-mail Bert
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan