‘Veel kennis van de sector en de juiste specialisten in huis’

Referentie

Horecaondernemers Jens en Bart Hoogstad runnen in Sas van Gent hotel Royal en restaurant Dockside Bar & Grill. In het Belgische Zelzate hebben zij nog een hotel. Jens’ dochter Charlotte is met haar partner eigenaar van wijnbar Bottles Next Door en restaurant Paul. ‘ABAB staat onder andere bekend vanwege het horecaspecialisme.’

In gesprek met:
Bart, Jens en Charlotte Hoogstad, Hotel Royal, Dockside Bar & Grill, Bottles Next Door
Hotel Royal, Bottles, Dockside Bar & Grill

Tevreden over samenwerking met ABAB

Jens en Bart Hoogstad zijn al zo’n elf jaar klant van ABAB. Jens Hoogstad: “ABAB staat onder andere bekend vanwege het horecaspecialisme. Dus toen we wat problemen hadden met onze vorige accountant, was de keuze snel gemaakt. Het hielp ook mee dat we onze toenmalige contactpersoon bij ABAB ook privé kenden. Hij liet ons in een gesprek zien wat ABAB voor ons bedrijf kon betekenen en heeft ons kunnen overtuigen. We zijn erg tevreden over de samenwerking.” 

Kort op de bal

Senior relatiemanager Ronald Bleyenberg is eerste aanspreekpunt voor de horecaondernemers. Daarnaast hebben de broers onder anderen contact met accountant Pim Dieleman en senior belastingadviseur Rolf Brouwer. Bart Hoogstad: “En als het nodig is, schuift er zo nu en dan een andere specialist aan. Dat werkt heel goed. Ronald speelt kort op de bal en doet het heel goed. We kennen hem privé ook, dat maakt het contact nog net wat gemakkelijker.”

Tijdens de coronacrisis hielp ABAB de ondernemers met het succesvol aanvragen van steunmaatregelen. In die tijd kochten ze ook een pand aan, met het doel er appartementen voor long stay te realiseren. Die ontwikkeling lag de afgelopen jaren stil, maar is nu weer opgepakt. Jens Hoogstad: “We kochten een voormalige winkel die tegenover het hoofdgebouw van het hotel ligt. We gaan nu starten met zes appartementen, eventueel kunnen we dit later uitbreiden naar twaalf. Na drie jaar onzekerheid is het nu wel het goede moment om te investeren. ABAB heeft ons ook hierbij begeleid in het financiële traject, bij het analyseren van de financieringsbehoefte en de -aanvraag.”

Vaste contactpersonen

Charlotte Hoogstad opende, samen met haar partner, twee jaar geleden wijnbar en café Bottles Next Door. Per 1 januari 2024 namen zij het naastgelegen restaurant Paul over. Daarvan is het cafégedeelte inmiddels open, het restaurantdeel wordt nog verbouwd en opent in september. Ook deze bedrijven zijn inmiddels klant van ABAB. Charlotte Hoogstad: “ABAB regelt alle administratie voor ons, van boekhouding en btw-aangiftes tot personeelszaken. Ook hebben ze ons bij het opstarten van het bedrijf geholpen met het opstellen van het ondernemersplan en met de financiering van de verbouwing. Wij zijn super tevreden over de samenwerking. Het is fijn dat we vaste contactpersonen hebben en dat ze altijd hier langskomen. Wij hoeven dus niet naar ABAB toe en dat is wel zo prettig als je het toch al druk hebt. Ook weten ze wat er speelt en denken ze goed mee.”

Wij gaan graag met u in gesprek

Wilt u meer weten over onze dienstverlening of over de ontwikkelingen in de horeca- en recreatiesector? Wij maken graag tijd voor een uitgebreide kennismaking. Neem contact op met Ronald Bleyenberg voor een vrijblijvende afspraak, via telefoonnummer 0115-677616 of stuur Ronald een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Ronald
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan