Groei in de hightech maakindustrie

ABAB, aanjager van groei
Portretfoto van Rob de Kroon
Rob de Kroon Senior relatiemanager

Om uw groeiambitie waar te maken, is een juiste strategie essentieel. Wij ondersteunen u op weg naar het realiseren van betekenisvolle groei. Heeft u uw missie, visie en strategie helder? Creativiteit, business sense en technologie werken bij ons samen aan echte successen.

Groeistrategie

Het is belangrijk dat u een duidelijke groeistrategie heeft, zoals het uitbreiden van de productlijnen, het betreden van nieuwe markten of het vergroten van uw klantenbestand. Uw groeistrategie moet gebaseerd zijn op een grondige analyse van de markt, de concurrentie en de huidige positie van het bedrijf.

Groeifinanciering

Groei vereist vaak investeringen in bijvoorbeeld nieuwe productiemiddelen, marketing of research & development (R&D). Zorg daarom voor voldoende financiering om deze investeringen te kunnen doen. Vormen van financiering zijn bijvoorbeeld het aantrekken van extern kapitaal, zoals durfkapitaal, of het gebruik van interne financieringsbronnen, zoals winstreserves.

Sales en marketing

Om te kunnen groeien, moet u nieuwe klanten aantrekken en bestaande klanten behouden. Dit vereist een sterke sales- en marketingstrategie, waarbij u zich richt op de behoeften van de klant en waarde toevoegt aan het product of de dienst.

Talentmanagement

Groei vereist vaak meer personeel en het is daarom essentieel dat u beschikt over de juiste talenten om het bedrijf te kunnen laten groeien. Bijvoorbeeld door het aantrekken van nieuwe talenten, het opleiden van bestaande medewerkers en het ontwikkelen van een aantrekkelijke bedrijfscultuur.

Kortom, groei is een belangrijk aspect in de hightech maakindustrie en er zijn diverse aspecten waar u rekening mee moet houden. Door een duidelijke strategie te ontwikkelen, voldoende financiering te hebben, te investeren in sales en marketing, productie-efficiëntie, innovatie en talentmanagement kunt u uw bedrijf laten groeien en uw concurrentiepositie versterken.

Brede dienstverlening

In welke fase u zich momenteel ook bevindt, ABAB heeft ervaring, expertise en kennis van uw sector om daadwerkelijk waarde toe te voegen aan uw organisatie.

We leveren diensten in alle facetten van het ondernemen en bieden voor iedere bedrijfsstrategie, iedere doelstelling en ieder businessmodel binnen de hightech maakindustrie een oplossing. Denk aan: 

 • Betekenisvolle groeistrategie
  Ontwikkelen van een passende strategie die leidt tot rendabele groei. Het aankopen van bedrijven en het samenwerken met partners kunnen onderdeel zijn van uw groeistrategie. Onze corporate finance adviseurs begeleiden en adviseren u gedurende het volledige aankoopproces.
 • Verrassende propositie
  Bouwen van onderscheidende proposities die werken in uw markt.
 • Financieringsopzet
  Zorgen voor voldoende middelen om uw groeiambitie te kunnen realiseren. Wij helpen u bij uw financieringsopzet. Onze adviseurs ondersteunen u bij al uw vraagstukken over zakelijke financiering.
 • Organisatieontwikkeling
  Is uw organisatie klaar voor groei? Heeft human experience de juiste aandacht binnen uw organisatie? We helpen u daarbij door structuur te geven aan uw personeelsbeleid en door (persoonlijk) leiderschap binnen uw onderneming te ontwikkelen. Neem contact op met Joost Snoeijen, via telefoonnummer 040-2942602 of stuur Joost een e-mail.   

Meer weten of een keer sparren?

Bij ABAB zijn we graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

 Neem contact op met Rob de Kroon, senior relatiemanager, via telefoonnummer 040-2942654 of stuur Rob een e-mail. Maak kennis met ons team Hightech maakindustrie!

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu