Verplichte pensioenregeling in de payrollsector

20 mei 2020
Artikel

De tijd dringt voor ruim 3200 payrollbedrijven en hun 200.000 werknemers. Vanaf 1 januari 2021 valt payrolling niet meer onder de pensioenregeling van het Stipp. Dit betekent dat werkgevers in de payrollsector nu actief aan de slag moeten met de opzet van de nieuwe pensioenregeling voor hun werknemers. 

Portretfoto van Bart van de Wouw
Bart van de Wouw Senior pensioenadviseur
Pensioenadvies payroll

Wet arbeidsmarkt in balans (WAB)

Op 1 januari 2020 is de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) in werking getreden. Deze wet moet het aannemen van vast personeel aantrekkelijker maken voor werkgevers. Volgens het kabinet moet voorkomen worden dat payrollers op arbeidsvoorwaarden gaan concurreren met vaste werknemers. Daarom nam het kabinet ook een pensioenmaatregel op in de WAB, waarin staat dat alle payrollers een adequate pensioenopbouw toegekend moeten krijgen. Meer daarover leest u in ons artikel ‘Wet arbeidsmarkt in balans.’ 

Actuele berichtgeving 

Het afgelopen half jaar is over deze pensioenmaatregel weinig nieuws naar buiten gekomen. Maar dat neemt niet weg dat werkgevers over een aantal maanden een nieuwe pensioenregeling beschikbaar moeten stellen voor hun payrollwerknemers. Naast dat payrollers per 1 januari 2021 niet meer onder de verplichte regeling van het Stipp vallen, is ook toetreden tot de pensioenregeling van de inlener vaak geen optie. De payrollkracht is tenslotte niet in loondienst. 

Een adequate pensioenregeling voor payrollers

Er gelden drie minimumvoorwaarden voor een basispensioenregeling van de payrollonderneming:

  • Er mag geen wachttijd of drempelperiode zijn voordat de opbouw van het pensioen begint.
  • Er moet zowel een voorziening voor een ouderdoms- als een nabestaandenpensioen zijn.
  • De premie die de payrollonderneming afdraagt, is groter of gelijk aan de gemiddelde werkgeverspremie bij Nederlandse pensioenfondsen. Voor 2020 is deze vastgesteld op 14,6% van de pensioengrondslag.

Wachten op het pensioenakkoord?

Ons advies is om niet te wachten op de uitwerking van het pensioenakkoord en uw adviseur de mogelijkheden voor uw onderneming op een rij te laten zetten. Allereerst laat de nadere uitwerking van het pensioenakkoord nog even op zich wachten én ligt de inwerkingtreding daarvan ruim ná 1 januari 2021. Daarnaast is de beoogde adequate pensioenregeling een goed voorbeeld van een regeling die al in lijn ligt met de uitgangspunten van het pensioenakkoord.  
 

Meer informatie

Heeft u een payrollonderneming of verzorgt uw organisatie payrolling op incidentele basis? Zorg dan dat u op 1 januari 2021 een éigen pensioenregeling klaar heeft staan voor uw werknemers. Wilt u zeker weten dat uw pensioenregeling voldoet aan alle wettelijke eisen? Onze pensioenadviseurs helpen u graag. Neem contact op met Bart van de Wouw, senior pensioenadviseur, via telefoonnummer 013-4647287 of stuur Bart een e-mail.
 
 

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Bart
Portretfoto van Bart van de Wouw
Senior pensioenadviseur
Bel
013-4647287
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan