Subsidie voor investering in windturbine

Overweegt u als ondernemer te investeren in een windturbine? Bekijk dan de mogelijkheden van de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Als zakelijke gebruiker kunt u met deze subsidieregeling ook subsidie voor zonnepanelen aanvragen.

Portretfoto van Dennis Timmermans
Neem contact op met:
Dennis Timmermans Consultant subsidies
Windturbine

Financieel voordeel bij het plaatsen van windturbines

Het gebruik van de ISDE-subsidie voor windturbines levert aanzienlijke financiële voordelen voor ondernemers. Het vermindert uw energiekosten en CO2-uitstoot, maar versterkt ook uw (duurzame) imago.

Lees meer over hoe wij u kunnen ondersteunen bij het aanvragen van subsidies.

Voorwaarden voor uw subsidieaanvraag

Om in aanmerking te komen voor de ISDE-subsidie voor windturbines, moet u voldoen aan bepaalde criteria:

  • U bent een zakelijke gebruiker. De subsidie geldt voor alle rechtspersonen, maar ook een maatschap, stichting, vof en cv.
  • De windturbine heeft een minimaal rotoroppervlak van 50 m2. Ook als u meerdere windturbines heeft, moet iedere turbine een minimaal rotoroppervlak van 50 m2 hebben.
  • U laat de windturbine(s) aansluiten op het elektriciteitsnet door middel van een aansluiting met een totale maximale doorlaatwaarde van 3*80 A (kleinverbruikersaansluiting).
  • U kunt bij het aanvragen van de subsidie aantonen dat u een omgevingsvergunningsaanvraag voor het windturbineproject heeft aangevraagd.
  • U bent in het bezit van deze omgevingsvergunning bij het indienen van uw vaststelling van de subsidie.
  • U laat de installatie uitvoeren door een bouwinstallatiebedrijf. De installatie mag u niet zelf uitvoeren.
  • U vraagt eerst de subsidie aan, nog voordat u een koopovereenkomst sluit met de leverancier van de windturbine.
  • U moet de windturbine in gebruik nemen binnen 24 maanden nadat u de beslissing over de verlening van de subsidieaanvraag heeft ontvangen.
  • U heeft geen recht op subsidie als u al eerder subsidie heeft gekregen voor de kleinschalige windturbine op de locatie.

Hoeveel subsidie kunt u ontvangen?

Het subsidiebedrag varieert en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het vermogen van de turbine en de jaarlijkse energieproductie. De subsidie wordt berekend op basis van een vast bedrag per kilowattuur (kWh) dat de windturbine naar verwachting zal produceren gedurende een periode van vijftien jaar. De maximale subsidie voor kleinschalige windturbines is € 66 per m2 rotoroppervlak. Voor 2023 is in totaal € 30 miljoen beschikbaar voor zonnepanelen en kleinschalige windturbines.

Subsidie aanvragen

U kunt de ISDE-subsidie voor windturbines tot en met 31 december 2023 aanvragen via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). RVO beoordeelt de subsidieaanvragen en bepaaltof u in aanmerking komt. Lever alle vereiste documentatie en informatie correct aan om de kans op subsidietoekenning te vergroten.

Meer weten?

Bij ABAB zijn we graag van betekenis en we denken met u mee. Een duurzaam en strategisch energiebeleid is een mooie manier om kosten én energie te besparen. Onze specialisten adviseren u graag.

Neem voor meer informatie over de ISDE-subsidie contact op met Dennis Timmermans, consultant subsidies, via telefoonnummer 073-6465472 of stuur Dennis een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Dennis
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu