Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen ontvangt € 4.000 van ABAB

5 april 2024

ABAB steunt jaarlijks verschillende doelen. Vaak in de regio’s waarin het kantoor actief is. Dit jaar kreeg onder andere de Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen een donatie. 

Uitreiking cheque aan voedselbank Zeeuws-Vlaanderen door Ronald Meijers

In Zeeuws-Vlaanderen ondervinden veel gezinnen en alleenstaanden de gevolgen van de groeiende armoede. Onvoldoende voedsel is vaak één van die gevolgen. De Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen wil (verborgen) armoede bestrijden en voedselverspilling voorkomen. Daarom helpt de stichting elke week honderden mensen in de gemeentes Terneuzen, Hulst en Sluis met het verstrekken van voedselpakketten. Naast de bevoorrading vanuit het verdeelpunt in Tilburg zijn zij afhankelijk van particulieren, instellingen, leveranciers, organisaties en de vrijgevige burger. 

ABAB doneert € 4.000 aan dit mooie doel. Ronald Meijers, voorzitter raad van bestuur van ABAB, overhandigde de cheque aan Miriam Hemelsoet van de Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen. Met dit bedrag kunnen nog meer voedselpakketten worden uitgegeven.

Ronald Meijers: “ABAB is graag van betekenis en zeker ook voor de maatschappij. We doneren daarom jaarlijks aan enkele goede doelen. Dit jaar kozen wij onder andere voor de Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen. We hopen dat deze organisatie hiermee nog meer mensen kan voorzien van voedselpakketten.”

Miriam Hemelsoet van de Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen: “In ons werkgebied maken relatief veel gezinnen gebruik van de Voedselbank. Met meer dan honderd vrijwilligers zorgen wij ervoor dat zij elke week een gevarieerd voedselpakket op kunnen halen die aanvullend is op de eigen boodschappen. Deze grote donatie is dus meer dan welkom.”

Meer weten?

Bij ABAB zijn we graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op via telefoonnummer 013-4647100 of stuur ons een e-mail

Wilt u meer weten over deze donatie? Wij helpen u graag verder!

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu