Portretfoto van Reinier-John Koopman

Reinier-John Koopman

Specialisatie: ondernemingsrecht, financieel recht, faillissementsrecht, procesrecht

Reinier-John is sinds november 2020  werkzaam als jurist ondernemingsrecht bij ABAB Legal. Na zijn afstuderen in Nederlands Recht aan Katholieke Universiteit Nijmegen startte Reinier-John als wetenschappelijk medewerker bij de Katholieke Universiteit Nijmegen. Vervolgens werd hij advocaat bij een middelgroot advocatenkantoor in Brabant. Daarna vervolgde hij zijn carrière als jurist en manager bij diverse (internationale) zakelijke dienstverleners.

Hij is een zeer ervaren (proces)advocaat. Hij is strategisch, betrouwbaar en tactisch. Hij vervult graag de rol van spil in het web en is daarbij ondersteunend en beslisvaardig. Hij denkt in oplossingen en door zijn vele jaren ervaring in de zakelijke dienstverlening kan hij goed meedenken met de business.

In zijn vrije tijd is hij tuchtrechter bij en secretaris van de Commissie van Beroep van de Nederlandsche Basketballbond en secretaris van Stichting Talent Ontwikkeling. Daarnaast besteedt hij graag tijd aan zeilen, lezen, wandelen en het bezoeken van musea.