Heeft u schulden? Sluit voor 1 april 2024 een saneringsakkoord!

31 augustus 2023
Artikel

De Belastingdienst biedt ondernemers met belastingschulden tijdelijk een tegemoetkoming. Als u schulden heeft en vóór 1 april 2024 een saneringsakkoord sluit met al uw schuldeisers, dan wordt het bedrag dat u aan de Belastingdienst moet terugbetalen met de helft verminderd ten opzichte van de normale situatie.

Portretfoto van Reinier-John Koopman
Neem contact op met:
Reinier-John Koopman Jurist ondernemingsrecht
Vrouw zit op de grond met onbetaalde rekeningen

Schuldherstructurering bij betalingsproblemen

Ondernemers die moeite hebben om zowel belasting- als andere schulden te voldoen, hebben de optie om een akkoord aan hun schuldeisers aan te bieden, waarbij tegen betaling van een deel van de openstaande schuld, het restant wordt kwijtgescholden. Er  wordt slechts een deel van de schulden aan alle schuldeisers betaald. Vanwege de impact van de coronacrisis heeft de Belastingdienst aangekondigd dat ze tijdelijk flexibeler is met een van de vereisten voor medewerking aan een dergelijke herstructurering van schulden.

Gelijk deel naar de Belastingdienst

Gewoonlijk ontvangt de Belastingdienst minstens het dubbele van het percentage dat andere schuldeisers krijgen uitbetaald. Nu neemt zij genoegen met een zelfde deel. De Belastingdienst raadt ondernemers daarom aan om vóór 1 april 2024 met hun schuldeisers te overleggen over een akkoord of schulden te saneren.

Schuldherstructurering eigen verantwoordelijkheid

Rechtspersonen dienen zelf een dergelijk akkoord zelf met hun schuldeisers te bewerkstelligen. Onze juristen kunnen u daarbij helpen. Als de schuldeisers akkoord gaan met het betalingsvoorstel, kan de ondernemer de Belastingdienst vragen om een deel van de belastingschuld kwijt te schelden. Hiervoor moet het formulier 'Verzoek tot kwijtschelding van belasting en/of premie voor ondernemingen worden ingevuld’.

Zelfstandige ondernemers (zzp'ers) kunnen contact opnemen met de gemeente om een minnelijk traject voor schuldherstructurering op te starten.

Meer weten?

Bij ABAB Legal zijn we graag Van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Wilt u meer informatie over schuldherstructurering? Wij helpen u graag. Neem contact op met Reinier-John Koopman, jurist ondernemingsrecht, via telefoonnummer 013-4647180 of stuur Reinier-John een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze jurist helpt u graag verder!

E-mail Reinier-John
Social media icoon

Volg ABAB Legal op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu