De zorglandbouwsector groeit en wordt steeds professioneler

19 september 2023
Blog

Veel zorgboeren waren 25 jaar geleden pionier. Maar de sector wordt steeds professioneler. De agrarische sector is in transitie. Dit leidt tot steeds meer ondernemingen in de Multifunctionele Landbouw, waar ook de zorglandbouw toe behoort. Groeien en professioneler worden, wil ook zeggen: een betere administratie. Ik zie een mooie ontwikkeling, waar u profijt van heeft.

Profielfoto Urban Luijkx
Neem contact op met:
Urban Luijkx Relatiemanager
man met schapen

De hele zorglandbouwsector worstelt met de publicatieverplichting. Er is veel onduidelijkheid over welke cijfers ondernemers moeten aanleveren en wanneer. De Federatie Landbouw & Zorg (FLZ) organiseert overleggen met instanties en maakt zich hard voor het vereenvoudigen van de verplichtingen voor ondernemers. In dit kader hebben zij onlangs een format ontwikkeld waarmee het makkelijker is om de aansluiting tussen jaarcijfers en publicatieverplichting vanuit de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) te maken. ABAB is bij dit project betrokken en stelt in het belang van de sector kennis beschikbaar. 

Beter inzicht resultaten

Ons doel is om dit format te professionaliseren, waardoor het voor u als zorglandbouwer eenvoudiger wordt om uw jaarverantwoording te doen. Het gebruik van het format leidt tot een eenvoudigere jaarverantwoording en geeft u ook een beter inzicht in het resultaat van de zorgtak op het veelal gemengde zorglandbouwbedrijf.

U kunt dit inzicht gebruiken om aanvullende informatie te uploaden bij het doen van de jaarverantwoording. Op deze manier kunnen wij eventuele vragen van gebruikers van de door u ingediende jaarverantwoording, op voorhand beantwoorden. 

Benchmark

Bijkomend voordeel van het invullen van dit format van de FLZ is, dat er een verzameling van data van honderden zorglandbouwondernemingen ontstaat. Deze data zullen tot benchmarkgegevens leiden. Dit gebeurt uiteraard geheel geanonimiseerd en de gegevens zijn niet toegankelijk voor ABAB-medewerkers. Het systeem specificeert naar de afzonderlijke doelgroepen en soorten zorgaanbieders. De inzichten verkrijgt u via het portaal van de FLZ. ABAB-klanten vinden hun cijfers, inclusief benchmarkgegevens ook terug in MijnABAB.ABAB zet zich in voor de sector, mede met als doel om u als zorglandbouwer optimaal te adviseren. We hebben al veel kennis van de zorglandbouwsector en volgen de ontwikkelingen op te voet. Zo helpen we u als zorglandbouwer in uw bedrijfsvoering. 

Meer weten?

Bij ABAB zijn we graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Wilt u meer weten over de administratie voor uw zorglandbouwbedrijf? Neem dan contact op met Urban Luijkx, relatiemanager, via telefoonnummer 0492-579820 of stuur Urban een e-mail

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Urban
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu