Waar krijgt u energie van?

22 mei 2024
Artikel

De vraag ‘waar krijgt u energie van?’ is meervoudig uit te leggen. Denk bijvoorbeeld aan aspecten als energieopwekking en energiegebruik, zonnepanelen en windenergie, maar ook aan aspecten als accuopslag, warmtewisselaars en het uitnutten van netcongestie.

Henk van Heertum
Neem contact op met:
Henk van Heertum Senior relatiemanager
Energie verhogen

Energie uit bedrijfsrendement

U kunt ook denken aan het hedendaagse bedrijfsrendement. De verdiensten zijn momenteel goed en dat is altijd prettiger ondernemen. Ook ontstaan hierdoor mogelijkheden om uw bedrijf te moderniseren en verduurzamen. Bijvoorbeeld op het gebied van dierwelzijn, diergezondheid en reductie van emissies. Maar dit geeft ook ruimte voor investeringen die leiden tot kostprijsverlaging of arbeidsverlichting. Met andere woorden: ruimte om het bedrijf verantwoord toekomstbestendiger te maken en om tijdig in te spelen op toekomstige maatschappelijke en wettelijke eisen. Het huidige prijsniveau is natuurlijk niet blijvend. Dat betekent dat we dit financiële extraatje vanuit de markt goed moeten gebruiken. Hierbij hoort ook het opbouwen van reserves voor mindere tijden. De juiste juridische en fiscale structuur kan u hierbij helpen.   

Energie uit persoonlijke wensen

Maar eigenlijk bedoel ik: waar krijgt u zelf energie van? Waar gaat uw hart sneller van kloppen? Waar ligt uw ambitie? Waar wilt u naartoe? Welke ontwikkeling heeft u voor ogen? 
Daarna komen vragen als: hoe gaat u dat realiseren? Welke tijdslijn is realistisch? Wie of wat heeft u daarvoor nodig? De politiek noemt vaak de strategische koersen innoveren, verbreden, extensiveren, verplaatsen, ketensamenwerking of zelfs stoppen. Maar krijgt u van deze sporen energie? Waar ligt uw passie? 

Vooruitkijken

Hoe u het ook wendt of keert, naast uw persoonlijke wensen en visie zijn ook de bestaande bedrijfsopzet, bestaande bedrijfsexploitatie en bestaande bedrijfslocatie/omgeving van belang. Deze aspecten bepalen mede de ontwikkelingsmogelijkheden en snelheid om een en ander te kunnen realiseren. Vaak is het zo dat bedrijven van bovengemiddelde omvang, met bovengemiddelde moderniteit en met bovengemiddelde technische/financiële prestaties de beste kaarten voor de toekomst hebben. Als u aan deze uitgangsbeginselen voldoet, blijft de vraag hoe u uw uitgangspositie verder versterkt. Stilstand is immers achteruitgang.

Vergelijken met andere pluimveehouders

Weet u waar u staat? En waar u wilt staan? De verschillen tussen bedrijven zijn groot. Monitort u uw technische en financiële prestaties in relatie tot het sectorgemiddelde? Welke conclusies trekt u hieruit? Als u verbetering wenst, hoe gaat u dat dan realiseren? En uiteindelijk: wat betekent verbetering van technische en financiële prestaties voor uw toekomstige mogelijkheden? En wat doet dat met uw energie?   

Pluimveemonitoren

Bij ABAB werken we met diverse pluimveemonitoren. Hierdoor hebben we een goed beeld van de sectorale bedrijfsresultaten en de resultaten van het individuele bedrijf. Samen met onze sectorale bedrijfsadviseurs kunnen wij veel vragen voor u beantwoorden en u helpen om uw toekomstplannen te realiseren. Met daarbij voldoende oog voor risico’s. Oftewel: het creëren van meerwaarde in de breedste zin. Daar krijgen we allebei energie van. 

Meer weten?

Bij ABAB zijn we graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Wilt u sparren over de verschillende opties voor uw bedrijf? Wij werken graag samen met u aan het realiseren van uw dromen en wensen. Neem contact op met Henk van Heertum, senior relatiemanager, via telefoonnummer 0413-336528 of stuur Henk een e-mail.

Wilt u sparren over de verschillende opties voor uw bedrijf? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Henk
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan