Ontwikkelen in de akkerbouw: uw stip op de horizon

8 september 2022
Artikel

Een cruciale vraag die elke ondernemer in de akkerbouw bezighoudt (of bezig zou moeten houden): waar wil ik over tien tot vijftien jaar staan met mijn bedrijf? Zonder duidelijk doel is het lastig de koers voor uw bedrijf uit te stippelen en te evalueren of u op koers zit.

Portretfoto van Frans van Wanrooij
Neem contact op met:
Frans van Wanrooij Senior agrarisch bedrijfsadviseur
Ontwikkelen in de akkerbouw: uw stip op de horizon

Welke koers past bij u?

De ‘beste' koers laat zich niet in algemene zin definiëren. Die is immers heel persoonlijk en verschilt per ondernemer en onderneming. Het is belangrijk om inzicht te hebben in uw kritieke opbrengstprijs voor de korte en langere termijn. Welke ruimte heeft u om dalingen in de prijs op te vangen of om noodzakelijke investeringen te doen? Een strategiebepaling is een doordacht plan dat aangeeft met welke stappen, middelen en mensen uw bedrijf effectief zijn doelstellingen kan bereiken.

Uw visie op de toekomst

Met een heldere en doordachte strategie creëert u rust en duidelijkheid, omdat u weet waar u staat en waar u naartoe wilt. Wilt u investeren, verder ontwikkelen, verbreden of op termijn uw bedrijf overdragen? Hoe concreter uw visie op de toekomst, hoe beter u nu de juiste keuzes kunt maken om daar te komen. Het maakt in principe niet zoveel uit welke koers u kiest. Zolang deze maar helder en haalbaar is! De koers moet passen bij u als ondernemer en bij uw onderneming met al zijn sterktes en zwaktes. Maar zeker ook bij uw omgeving: alles en iedereen rondom u en uw bedrijf. Wat hierbij zeker helpt, is om in een gesprek met een adviseur wat afstand te nemen van uw dagelijkse bedrijfsvoering en werkzaamheden.

Wat past écht bij u?

Wat past echt bij u en wat vindt u echt belangrijk? Om dergelijke vragen goed bespreekbaar te maken, nemen we vaak een zogenaamde IKTO-kleurentest af. Het bespreken van de uitkomsten van deze test geeft veel herkenning bij de persoon in kwestie én bij de mensen om hem of haar heen. Deze test helpt enorm om te komen tot de zaken waar het voor u als ondernemer écht om draait. U staat hierbij centraal; niet wat anderen vinden of doen! Zo kunnen we heel gericht en specifiek met u op zoek gaan naar de koers die voor u het best is. Samen gaan we die koers afstemmen met de mogelijkheden van uw onderneming en uw omgeving, zodat deze koers ook realistisch en uitvoerbaar is.

Meer weten?

ABAB is graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Onze agrarische bedrijfsadviseurs staan voor u klaar! Wilt u ook (weer) de rust van een heldere stip op de horizon? Wilt u de koers bepalen die het best bij u en uw onderneming past? Neem dan contact op met Frans van Wanrooij, senior agrarisch bedrijfsadviseur, via telefoonnummer 06-22924300 of stuur Frans een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Frans
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu