'Het bedrijf van mijn ouders overnemen, was een droom'

Referentie

Uijen Tuinbouw is een leverancier van vollegrondsgroente, zoals spinazie, prei en rucola. In totaal wordt op het bedrijf in Herpen zo’n 115 hectare groente verbouwd. Edwin en Yvette Uijen zijn sinds 2010 eigenaar van de onderneming die zij overnamen van de ouders van Edwin. Gedurende het jaar hebben zij vier vaste medewerkers in dienst en daaromheen een flexibele schil van zo’n tien uitzend-, weekend- en vakantiekrachten. De groenten van Uijen Tuinbouw zijn terug te vinden in de schappen van een van de grootste supermarktketens van Nederland. 

In gesprek met:
Edwin en Yvette Uijen, Uijen Tuinbouw
Prei rooien door Uijen Tuinbouw

Lange relatie met ABAB

De samenwerking met ABAB Accountants en Adviseurs gaat terug tot 1989. Edwin Uijen: “Mijn ouders werkten altijd naar volle tevredenheid samen met ABAB. Bij problemen of vragen konden zij daar altijd terecht. Ook toen mijn ouders het bedrijf moesten verhuizen, is er veel contact geweest met ABAB. Samen is er toen voor een goede oplossing gezorgd en is er een echte vertrouwensband ontstaan. Eén waarbij open en eerlijke communicatie centraal stond.”

“En die band is er nog steeds. Toen mijn vrouw en ik onze droom in vervulling konden laten gaan en in 2010 het bedrijf van mijn ouders overnamen, was het voor ons niet meer dan logisch om ABAB hierbij te betrekken. Met relatiemanager Eric Flinterman hadden wij inmiddels ook een goede band opgebouwd.”

ABAB begeleidde Uijen Tuinbouw bij de bedrijfsovername en de verandering van juridische structuur. Ook adviseerden we over de bedrijfsvoering. Er staat daardoor nu een onderneming die klaar is voor de toekomst. “Wij weten veel van ondernemen in de tuinbouw, maar als ondernemer kun je niet overal verstand van hebben. Je hebt gewoon mensen nodig om advies in te winnen en die ontwikkelingen in wet- en regelgeving voor je in de gaten houden. Of het nu gaat om wijzigingen in cao’s en salarissen of beschikbare subsidies. Bij ABAB kunnen we erop vertrouwen dat we op de hoogte worden gehouden van voor ons relevante informatie”, aldus Edwin Uijen.

Relatiemanagement

Edwin en Yvette Uijen zijn erg tevreden over het concept relatiemanagement. Ze hebben één vaste contactpersoon, de relatiemanager, die ze altijd voor vragen kunnen raadplegen. Weet de relatiemanager niet direct het antwoord, dan schakelt hij met een van de specialisten van ABAB. “Ook als wij contact hebben met verschillende specialisten binnen ABAB, is onze relatiemanager altijd op de hoogte van wat er binnen onze organisatie speelt. Eric Flinterman komt regelmatig bij ons langs om lopende zaken te bespreken, maar ook zonder aanleiding om te sparren over ondernemersvraagstukken. Dit houdt ons scherp”, zegt Yvette Uijen.

Edwin Uijen: “Onlangs hebben wij onze bedrijfsstructuur geoptimaliseerd. ABAB heeft ons hier proactief mee geholpen en dat is voor ons een belangrijke meerwaarde van de samenwerking. Daarnaast is het contact goed en snel en worden we altijd goed geholpen. Ik weet zeker dat wanneer ik met een urgent dilemma zit, ik mijn relatiemanager op ieder moment kan bellen, hoe laat ook ’s avonds. Zo’n vertrouwensband is binnen onze branche erg belangrijk.”

Mijn ABAB

Yvette Uijen is binnen de onderneming onder andere verantwoordelijk voor de administratie. “Toen ABAB startte met Mijn ABAB hebben wij eigenlijk vrij snel besloten om onze administratie ook volledig digitaal te gaan voeren. Met ABAB Internetboekhouden kan ik onze administratie veel efficiënter verwerken en ben ik veel minder tijd kwijt.” 

Binnen Mijn ABAB is het voor ondernemers mogelijk om een bedrijfsmonitor in te richten. Door de integratie met de administratie bevat de monitor uitgebreide management- en stuurinformatie op basis van actuele cijfers. “We kunnen in een aantal grafieken per productgroep altijd precies zien hoeveel we verkocht hebben en hoe dit zich verhoudt tot de cijfers van vorig jaar. Eerder moesten we schattingen maken, nu weten we het zeker en beschikken we altijd over actuele cijfers. Deze informatie is voor ons erg waardevol en zo kunnen we bijsturen waar dat nodig mocht zijn”, zegt Yvette Uijen.

"Ook het dossier in Mijn ABAB werkt erg prettig. Ik heb altijd en overal toegang tot mijn bedrijfsinformatie. Of ik nu tijdens een afspraak bij de bank iets moet raadplegen of het uittreksel van de Kamer van Koophandel nodig heb, ik hoef maar in te loggen en ik hebben alles bij de hand.”

Toekomst

Voor de toekomst hebben Edwin en Yvette Uijen nog genoeg plannen: “Hoewel er na een aantal structuurveranderingen nu eindelijk rust is, kijken we ook naar de toekomst. We willen ons bedrijf graag uitbreiden en zijn op dit moment met onze relatiemanager in gesprek over hoe we dit het beste kunnen aanpakken en waar de kansen en mogelijkheden liggen. Waar kunnen we investeren en hoe gaan we met ons personeel om, zijn vraagstukken die op dit moment spelen. We zien dan ook nog genoeg mogelijkheden om de prettige samenwerking met ABAB de komende jaren voort te zetten.”

Wilt u meer weten over bedrijfsovername? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Eric
Portretfoto van Eric Flinterman
Relatiemanager tuinbouw
Bel
073-6465419
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu