Medewerkersparticipatie als middel om uw personeel te binden aan uw (familie)bedrijf

3 juni 2023
Artikel

Bij familiebedrijven is continuïteit een belangrijk thema. Opvolging door de volgende generatie is het uitgangspunt. Hierin speelt ook het behouden van werknemers die een essentiële rol vervullen een grote rol. Zeker in deze krappe arbeidsmarkt zijn er voor uw medewerkers mogelijkheden buiten uw bedrijf om hun loopbaan voort te zetten. Medewerkersparticipatie kan een manier zijn om uw werknemers te binden.

Portretfoto van Rob van Boxtel
Neem contact op met:
Rob van Boxtel Senior corporate finance adviseur
Twee mensen in gesprek

Werknemers binden aan uw bedrijf

Om werknemers te binden aan het bedrijf zetten ondernemers regelmatig werknemersparticipatie in. Hierdoor ervaren werknemers meer binding met het bedrijf waardoor er lange termijn commitment ontstaat. Let wel: het behoud van uw medewerkers wordt natuurlijk ook bepaald door individuele tevredenheid. Beloning – in welke vorm dan ook – speelt hierbij een belangrijke rol. Maar dit is zeker niet de enige factor. Of een medewerker tevreden is in de functie wordt bepaald door een veelheid aan factoren, zoals perspectief, voldoening in het werk, stijl van leiding geven, mogelijkheden in het kader van opleiding, ruimte en waardering voor eigen initiatieven.

Medewerkersparticipatie

Op het gebied van beloning zijn er diverse mogelijkheden om medewerkers te binden aan uw bedrijf. Medewerkersparticipaties is er hier één van. Medewerkers die u selecteert worden hierbij mede aandeelhouder van uw bedrijf. Zo vergroot u de betrokkenheid en wakkert u ondernemerschap aan. Uw werknemer is immers mede-eigenaar van het bedrijf. Een deel van hun inkomen komt voort uit dividend en/of waardegroei van hun aandelen. Met name de waardegroei is iets voor de lange termijn en zorgt dus voor lange termijn binding.

Denk na over voorwaarden

Als oorspronkelijke eigenaar van het bedrijf heeft u (als familie) wellicht de neiging om allerlei beperkende voorwaarden te verbinden aan participaties, zoals geen zeggenschap. Deze beperkende voorwaarden zijn begrijpelijk, maar doen stuk voor stuk afbreuk aan het gevoel van betrokkenheid en ondernemerschap van uw werknemer. Denk daarom goed na welke voorwaarden voor u in ieder geval moeten gelden. Als deze vergaand zijn is het de vraag of die de participaties niet zodanig uithollen, dat ze nog het effect hebben om belangrijke medewerkers te binden.

Onderlinge verhoudingen medewerkers

Het is zeer belangrijk om bij het invoeren van werknemersparticipaties goed te communiceren met uw werknemers. Bedenk dat u onderscheid gaat maken tussen medewerkers. Dit doet wat met de onderlinge verhoudingen en dus de samenwerking. Ten aanzien van de werknemers die de mogelijkheid krijgen om participaties te verwerven is het belangrijk hun verwachtingen goed te managen. Komen de verwachtingen van de werknemers overeen met hetgeen u ze gaat bieden? Zo niet, dan is het eerder een teleurstelling dan een bindmiddel. Daarnaast moet u een balans vinden tussen eenvoud en een juridisch waterdichte regeling. Een hoge mate van complexiteit kan werknemers afschrikken.

Meer weten?

Overweegt u het inzetten van werknemersparticipatie om medewerkers aan uw bedrijf te vinden? Denk dan goed na over wat u precies met de participaties wilt bereiken. Schakel een corporate finance adviseur in om samen met u te kijken naar de voor u best passende mogelijkheden. Neem contact op met Rob van Boxtel, senior Corporate Finance adviseur, voor een vrijblijvende afspraak. U bereikt Rob via telefoonnummer 013-4647231 of stuur Rob een e-mail.

Wilt u meer weten over werknemersparticipatie? Onze corporate finance adviseur helpt u graag verder!

E-mail Rob
Portretfoto van Rob van Boxtel
Senior corporate finance adviseur
Bel
0651337849
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu