Heeft u al eHerkenning aangevraagd?

7 maart 2022
Artikel

De meeste werkgevers maken gebruik van het werkgeversportaal van het UWV. Wist u dat u voor het inloggen gebruik moet maken van eHerkenning? Het is hoog tijd om dit voor uw organisatie te regelen als u dit nog niet gedaan heeft. 

Portretfoto van Daphne Osseman
Neem contact op met:
Daphne Osseman Manager Salaris- en Personeelsdiensten
eHerkenning verplicht

DigiD voor bedrijven

eHerkenning is een soort DigiD voor bedrijven. Het is een digitale sleutel om in te loggen bij UWV en ook bij andere overheidsinstanties. Steeds meer overheidsinstanties werken met eHerkenning of gaan hiermee werken.

Werkgeversportaal

Als werkgever regelt u alle belangrijke zaken rondom uw werknemersverzekeringen via het werkgeversportaal van UWV zoals:

  • brieven van UWV over uitkeringen op grond van de Ziektewet en de Wet arbeid en zorg bekijken en downloaden;
  • ziek- en betermeldingen doorgeven;
  • re-integratieverslagen uploaden;
  • ontslagaanvragen indienen;
  • vragen stellen aan UWV;
  • informatie voor eigenrisicodragers bekijken.

Leveranciers eHerkenning

Om uw administratie rondom uw salarisadministratie up-to-date te houden is het van belang dat u eHerkenning op tijd aanvraagt. Anders dan bij DigiD is de overheid niet de uitgever van eHerkenning. U moet zelf een aanvraag doen via een erkende leverancier. Op de website eHerkenning.nl vindt u de aanbieders en de verschillende diensten en prijzen.

Betrouwbaarheidsniveau eHerkenning

Er zijn verschillende betrouwbaarheidsniveaus voor eHerkenning. Omdat u verschillende zaken met de overheid doet, vereist het ene geval een hoger beveiligingsniveau dan het andere. Voor toegang tot het werkgeversportaal van het UWV is het van belang dat u minimaal niveau 3 kiest.

Persoonsgebonden

Let op dat een inlogmiddel van eHerkenning persoonsgebonden is. Dit kan dus niet worden gedeeld of overdragen. Bedenk daarom vooraf wie de eHerkenning moet gebruiken. Waarschijnlijk is uw HR-adviseur of degene die uw salarisadministratie voert degene die het meeste in het werkgeversportaal van UWV werkt. Alleen iemand die volgens de Kamer van Koophandel (KvK) tekenbevoegd is, kan eHerkenning voor zichzelf of voor een medewerker aanvragen.

Regelt ABAB Salaris- en Personeelsdiensten uw mutaties in het werkgeversportaal van UWV? Dan kunt u ons machtigen, zodat wij op tijd kunnen zorgdragen voor al uw mutaties. 

Meer weten?

Heeft u vragen over eHerkenning? Neem contact op met Daphne Osseman (Uden), via telefoonnummer 0413-336549 of stuur Daphne een e-mail of met Louise van Rooij (Breda), via telefoonnummer 076-5438035 of stuur Louise een e-mail.

Wilt u meer weten over het gebruik of het aanvragen van eHerkenning?

E-mail Daphne
Portretfoto van Daphne Osseman
Manager Salaris- en Personeelsdiensten
Bel
0413-336549
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan