Dividend uitkeren naar privé?

30 november 2017
Artikel

Als u vermogen vanuit uw bv naar u privé wilt overhevelen, dan kan dit door middel van een dividenduitkering. Houd daarbij de wettelijke regels in de gaten, waaronder de uitkeringstoets

Portretfoto van Robert Gall
Geschreven door:
Robert Gall Senior belastingadviseur
stapel munten

Keert uw bv een dividend uit, dan moet zij daarover 15% dividendbelasting inhouden en op aangifte afdragen aan de Belastingdienst. Omdat u over het dividend in privé 25% inkomstenbelasting verschuldigd bent, moet u per saldo nog 10% van het uitgekeerde dividend bijbetalen (de door de bv afgedragen dividendbelasting mag u namelijk verrekenen met uw inkomstenbelasting). Zorg ervoor dat uw voorlopige aanslag inkomstenbelasting tijdig wordt aangepast, om te voorkomen dat u 4% belastingrente verschuldigd bent over het bij te betalen bedrag.
    
Waarschijnlijk gaat de inkomstenbelasting over dividenden in box 2 over enkele jaren stapsgewijs omhoog van 25% naar 28,5%. Hierdoor kan het voor u voordeliger zijn om, als dit praktisch haalbaar is, eerder dividenduitkeringen naar privé te doen om nog van het huidige, lagere tarief gebruik te kunnen maken.

Meer eindejaarstips voor directeuren-grootaandeelhouders

Wilt u meer weten over dividenduitkeringen? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Robert
Portretfoto van Robert Gall
Senior belastingadviseur
Bel
024-6485808
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan