Verkoopklaar maken

Wilt u over een aantal jaren uw bedrijf verkopen of overdragen? Dan is het belangrijk om nu al met de voorbereidingen te beginnen. Dit vereenvoudigt niet alleen het verkoopproces; het levert vaak een hogere verkoop- opbrengst op. Ook resulteert het in een efficiencyslag, waardoor uw organisatie er in veel gevallen direct van profiteert.

Portretfoto van Rob van Boxtel
Rob van Boxtel Senior corporate finance adviseur

Verkoopklaar maken van uw onderneming

De adviseurs van ABAB Corporate Finance begeleiden en adviseren u bij het verkoopklaar maken van uw onderneming. En geven inzicht in risico’s en kritische succesfactoren van uw bedrijf. Zo zorgen wij dat uw bedrijf in optimale conditie is op het moment van de beoogde verkoop.
Samen met u stroomlijnen wij uw organisatie. Hierbij besteden we onder meer aandacht aan het personeel, de automatisering, de administratieve organisatie en de afhankelijkheid van uw organisatie van u als bestuurder, uw leveranciers en afnemers. Zo kunt u sturen op de bedrijfswaarde en de toekomstige verkoopopbrengst verhogen.

Om uw bedrijf verkoopklaar te maken, kijken onze adviseurs ook vanuit juridisch en fiscaal oogpunt naar uw onderneming. Eén van de zaken die u vooraf goed moet regelen is een optimale juridische en fiscale structuur. Zo betaalt u later bij de overdracht het minimale aan belasting. De fiscale termijn van drie tot zes jaar maakt een tijdige voorbereiding van groot belang.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het verkoopklaar maken van uw onderneming? Neem contact op met Rob van Boxtel, senior corporate finance adviseur, via telefoonnummer 013-4647231 of stuur Rob een e-mail.

Ook interessant voor u:

Wilt u meer weten over het verkoopklaar maken van uw bedrijf? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Rob