Wijzigen zaaidatum EA-vanggewas

6 juli 2017

Een onderdeel van de vergroeningseisen is de invul­ling van het Ecologisch aandachtsgebied (EA). Veel (akkerbouw)bedrijven vullen dit in met de teelt van een vanggewas. Een EA-vanggewas moet minimaal tien we­ken in stand worden gehouden. In de Gecombi­neerde opgave vult u hiervoor de verwachte zaaida­tum in.

Potretfoto van Geert-Jan van Zutven
Geschreven door:
Geert-Jan van Zutven Agrarische bedrijfsadviseur
Twee mannen in gesprek

Wanneer geeft u een wijziging door?
Als de werkelijke zaaidatum afwijkt van de opgegeven datum, kunt u dit aan RVO doorgeven. U doet dit door de Gecombineerde opgave te wijzigen en opnieuw in te sturen. De wijziging heeft geen gevolgen voor de korting op de bedrijfstoeslag.

De opgegeven zaaidatum geldt als startdatum voor de termijn van tien weken. Als de werkelijke zaaidatum afwijkt, moet u deze datum uiterlijk op de zaaidag doorgeven. Vult u dit later in? Dan geldt de dag van de melding als startdatum voor de tien weken-termijn. Het is niet mogelijk een datum in het verleden op te geven.

Als de werkelijke zaaidatum eerder is dan opgegeven, is het alleen nodig om deze door te geven als u anders in de problemen komt met de tien weken-termijn. Na 30 september is het niet meer mogelijk de ingangsdatum te wijzigen.

Meer informatie?
Heeft u vragen of wilt u dat wij uw zaaidatum aanpassen? Neemt u dan contact op met onze adviseurs op telefoonnummer 088- 467 00 45 of per email op go@abab.nl.

 

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Geert-Jan
Potretfoto van Geert-Jan van Zutven
Agrarische bedrijfsadviseur
Bel
06-23928345
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan