Duurzaam ondernemen in Bouw & Infra sector

ABAB, aanjager van duurzaamheid
Peter van den Hurk
Peter van den Hurk Senior relatiemanager

Duurzaamheid is een term die steeds vaker de bouw- en vastgoedsector domineert. In een tijdperk waarin klimaatverandering en milieuproblemen onze planeet bedreigen, is het essentieel geworden dat bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen en streven naar duurzame oplossingen. Gelukkig beginnen steeds meer organisaties in de bouw- en vastgoedsector in Nederland duurzaamheid serieus te nemen en hun bedrijfsmodellen aan te passen om een groenere toekomst mogelijk te maken. Ons team helpt u bij het realiseren van meer groei door duurzaam te ondernemen.  

ABAB is gespecialiseerd in het leveren van diensten aan bedrijven in de Bouw & Infra sector. Met een focus op duurzaamheid bieden wij advies en ondersteuning op verschillende gebieden, waaronder energietransitie, energiezuinige nieuwbouw, circulair bouwen en CO2-prestatieladder.

Energietransitie

Een van de kerngebieden waarop ABAB actief is, is de energietransitie. Wij adviseren bedrijven in de Bouw & Infra sector over de overgang naar duurzame energiebronnen. ABAB helpt bij het identificeren van mogelijkheden voor het gebruik van hernieuwbare energie, zoals zonne-energie en windenergie, en wij bieden begeleiding bij de implementatie van deze oplossingen. Daarnaast spelen wij een belangrijke rol bij het realiseren van uw aardgasvrije nieuwbouwprojecten, waarbij de focus ligt op het ontwerpen en bouwen van energiezuinige en duurzame woningen.

Duurzame materialen en circulair bouwen

ABAB staat bedrijven bij in het maken van keuzes op het gebied van duurzame materialen en circulair bouwen. Wij bieden advies over de meest milieuvriendelijke materialen en helpen u  bij het selecteren van leveranciers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Daarnaast adviseren wij  over de toepassing van circulaire bouwmethoden, waarbij materialen en grondstoffen zoveel mogelijk worden hergebruikt. Op deze manier dragen wij  bij aan het verminderen van de milieu-impact van de Bouw & Infra sector.

Ons team adviseert u over de ontwikkeling en implementatie van slimme energienetwerken en energieopslagsystemen. Door het bevorderen van een efficiënt energiegebruik en het stimuleren van decentrale energieopwekking, draagt u zo bij aan een duurzamere en veerkrachtigere energie-infrastructuur.

Duurzame inzetbaarheid van personeel

Naast technische aspecten van duurzaamheid richt ABAB zich ook op de duurzame inzetbaarheid van personeel. Wij geven advies en ondersteuning bij het implementeren van programma's en strategieën die de gezondheid, veiligheid en betrokkenheid van medewerkers bevorderen. Gemotiveerd personeel speelt een cruciale factor om uw duurzame initiatieven tot een succes te maken. 

CO2 Prestatieladder

ABAB helpt bedrijven bij het implementeren van de CO2-prestatieladder, een instrument om ondernemers te stimuleren in het verminderen van CO2-uitstoot. Onze specialisten begeleiden u bij het opstellen van CO2-reductieplannen, het monitoren van de voortgang en het behalen van certificeringen op verschillende niveaus van de ladder.

Daarnaast adviseert ABAB bedrijven over het voldoen aan de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), een Europese richtlijn die bepaalt welke duurzaamheidsinformatie bedrijven moeten rapporteren.

Met onze deskundigheid en toewijding helpen wij uw organisatie om succesvol en duurzaam te opereren. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen ondersteunen.

Meer weten of een keer sparren?

Bij ABAB zijn we graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Peter van der Hurk, relatiemanager, via telefoonnummer 024-6485845 of stuur Peter een e-mail.

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu