Uw kinderopvang stroomlijnen met KPI’s

7 juni 2022
Artikel

Wijzigende regelgeving, hogere kwaliteitseisen, kleinere budgetten en de vraag om aantoonbaar betrouwbaar en goed opgeleid personeel: de kinderopvang branche staat onder druk. Ouders eisen flexibiliteit en veiligheid, maar blijven weg wanneer de kosten te hoog oplopen. Dat betekent dat u de bedrijfsvoering van uw kinderopvang verder moet stroomlijnen.

Portretfoto van Sander Teraa
Neem contact op met:
Sander Teraa Accountant
Kinderopvang

Sturen op KPI’s

Om juiste sturing te geven aan uw kinderopvang is inzicht van belang. Afhankelijk van de grootte van uw kinderopvang en het aantal locaties of entiteiten is het van belang goed na te denken over de KPI’s en de benodigde managementinformatie. Dit kunnen financiële indicatoren zijn, zoals verhouding personeelskosten ten opzichte van de omzet, algemene indicatoren, zoals bezettingsgraad kindplaatsen en personele indicatoren, zoals het aantal ziektedagen. Deze KPI’s helpen uw management om sturing te geven aan de organisatie. Op het moment dat de KPI’s een positief beeld geven, draait de onderneming goed.

KPI’s halen uit organisatie

Voor u is het van belang om deze KPI's uit de administratie op te halen. Een inrichting van de administratie met de daarbij behorende processen zorgen er voor dat u in control bent. De inrichting van de administratie moet zo ingericht worden dat voor u de KPI's en managementinformatie inzichtelijk zijn en u verantwoording kan afleggen. U kunt hierbij denken aan subsidieverantwoording, belastingaangifte en jaarrekening. Een goede procedure en afspraken omtrent de verantwoording zorgen voor een correcte en tijdige oplevering van de managementinformatie.

Administratieve ondersteuning

Een juiste opzet van uw administratie garandeert dat u beschikt over complete management- en stuurinformatie. Door uw administratie zodanig op te zetten, biedt dit ruimte voor toekomstige groei. Zo bent u verzekerd van een goede basis voor uw fiscale aangiften en inzicht in uw bedrijfsvoering. Onze accountants kunnen u hierbij ondersteunen.

Meer weten?

De accountants van ABAB Accountants en Adviseurs hebben ruime ervaring in het begeleiden, inrichten en verbeteren van uw administratie. Vragen? Neem contact op met Sander Teraa, accountant, via telefoonnummer 013-4647213 of stuur Sander een e-mail.

Wilt u meer weten over het stroomlijnen met KPI's? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Sander
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan