Trends in de kinderopvang

6 augustus 2022
Artikel

De kinderopvang is na een dalende trend weer opgekrabbeld. Er is nog wel een daling te zien bij het aantal gastoudervoorzieningen.

Peter van den Hurk
Neem contact op met:
Peter van den Hurk Senior relatiemanager
Kinderopvang

De sector heeft te maken met een groot tekort aan personeel. Dit neemt alleen maar toe door de grotere vraag naar kinderopvang. Vanaf 2023 is de hoogte van de kinderopvangtoeslag namelijk niet meer afhankelijk van het aantal gewerkte uren van de minst-werkende ouder. Kinderen mogen de hele dag naar de opvang als de ouder die dag minimaal één uur werkt. Daarnaast wordt de kinderopvang voor werkende ouders vrijwel gratis. Vanaf 2025 vergoedt de overheid 95% van de kinderopvang. Hierdoor neemt de vraag naar kinderopvang nog verder toe. De sector moet daardoor nieuw personeel zien aan te trekken. Aan het eind van 2031 zijn ongeveer 50.000 nieuwe medewerkers nodig.

Duurzaamheid in de kinderopvang

De kinderopvang moet zich aan bepaalde eisen houden, gekoppeld aan het huidige klimaatakkoord. Denk bijvoorbeeld aan afvalscheiding en duurzaam speelgoed. Aan de vestiging zelf kan vaak weinig aangepast worden, aangezien de panden vaak worden gehuurd of onder een basisschool vallen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de ontwikkelingen in de kinderopvang branche? Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Peter van den Hurk, senior relatiemanager, via telefoonnummer 024-6485845 of stuur Peter een e-mail.

Wilt u meer weten over de kinderopvang? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Peter
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan