Trends in de kinderopvang

18 maart 2021
Artikel

De kinderopvang branche heeft een bewogen jaar achter de rug. Door de coronacrisis zijn ze voor een lange tijd gesloten geweest. 

Peter van den Hurk
Neem contact op met:
Peter van den Hurk Senior relatiemanager
Kinderopvang

Effect coronacrisis op de kinderopvang branche

Tijdens de coronacrisis lag de opvangsector met tijden stil. De kinderopvang branche heeft het in de tijd dat ze gesloten waren zwaar gehad. Vooral de kleine ondernemers. De overheid probeert deze groep zoveel mogelijk te steunen met een vergoeding. Sommige kinderopvangen fuseren nu met grotere ondernemers

Omzetgroei kinderopvang branche

Toch verwachten de ondernemers in de kinderopvang branche een omzetgroei van ongeveer 2%. Dit heeft te maken met de lage werkloosheid, waardoor veel ouders hun kinderen naar de kinderopvang brengen. Ook heeft de overheid de kinderopvangtoeslag verhoogd. Toch levert dit ook problemen op. Zo is er een personeelstekort die de afgelopen jaren flink steeg.

Duurzaamheid in de kinderopvang

De kinderopvang moet zich aan bepaalde eisen houden, gekoppeld aan het huidige klimaatakkoord. Denk bijvoorbeeld aan afvalscheiding en duurzaam speelgoed. Aan de vestiging zelf kan vaak weinig aangepast worden, aangezien de panden vaak worden gehuurd of onder een basisschool vallen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de ontwikkelingen in de kinderopvang branche? Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Peter van den Hurk, senior relatiemanager, via telefoonnummer 024-6485845 of stuur Peter een e-mail.

Wilt u meer weten over de kinderopvang? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Peter
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan